Herkese merhaba, ben kozlusan KYK-45 serisi kazan kullanıyorum 2015 model 2. el olarak aldım geçen sene. kozlusanın kullanım kılavuzunda KYK-45 serisi kazanlar için önerilen ayar kömür için 120 sn bekleme 15 sn besleme fan hızı 55 olarak belirtilmiş. kazanın haznesi 225 kg yakıt alıyor ve bu ayarları yaptığım zaman kazan 2-2.5 günde haznedeki kömürün tamamını bitiriyor çok fazla kömür tüketiyor ve ısıyı çabuk bulmuyor kazan baca klepesini yarım açık olarak kullanıyorum, evim 120 m2 12,5 m petek ve 1 adet havlupan var, kullandığım kömür soma 4800 kcal/kg evin 4 cepheside açık zemin katta oturuyoruz 2. kat kaba inşaat pencere ve kapılar yok zemin katta 2 tuğla arası köpük katmanı var yani tuğla+köpük+tuğla yalıtımlı. kazan sıcaklığı 60-65 derecedeyken evin için gayet sıcak oluyor aşırı soğuk havalarda ancak 70 derecede ev ısınabiliyor. ithal kömür ve prina denedik ama yakıt tüketimi kazana balı olarak çok fazla. şu anda 160 sn bekleme 10 sn besleme fan hızı 55 ısıyı güç bela bulabiliyor kazan. eğer kullanan varsa yardımcı olabilir mi lütfen? yakıt tüketimini azaltmak için ne yapmalıyım en ideal kömür hangi kömür kaç kcal ideal fan hızı kaç olmalı kozlusan kazanlarda fan hızı 1-127 arası ayarlanabiliyor. yardımlarınızı bekliyorum.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 615 (Bu ay: 27)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kombi vb. Isıtma sistemleri