Steam Oyun Geliştirici Vergilendirmesi
Şimdilik sadece Steam üzerinden oyun geliştirip satmak istiyorum ancak vergilendirme konusunda kaygılarım var. Şirket kurulması gerek, dükkan kirası vb. anlatan kaynaklar buluyorum ama gerçekten işler bu kadar karmaşık mı?
Öncelikle Steam yabancı bir firma olduğu için vergi verilmesi şart mı?
Steam bildiğim kadarıyla biriken parayı aylık havale edecek. Yılda, 6 ayda bir dekontları bildirsek olmuyor mu? Gelir vergisi şeklinde veya freelance yani serbest meslek erbabı şeklinde yapılamıyor mu?
Son olarak Steam'de bölgesel ayarlar var. Bölgeye göre farklı fiyat verebiliyor veya satışı kısıtlandırabiliyorsunuz. Ben Türkiye'ye oyunumu kapatsam yani bütün satışlar yurtdışındaki kullanıcılar tarafından alınsa Türkiye'ye vergi vermem hala gerekir mi? Amerika zaten vergi kesiyormuş, iki kere mi vergi verilmesi gerekiyor?
Diyelim yurtdışına tatile gittim, zenginin biri kazağımı çok beğendi 10.000 TL'ye sattım. Ülkeye tekrar girerken dur bakalım bu para nereden geldi ver vergisini deniyor mu?
Özetle ben vergi işini dükkan vb. uraşmadan en kolay şekilde nasıl halledebilirim? Taş çatlasa 12 kez ödeme gelecek, dekontları bildirsem falan olmuyorsa ben de Türkiye'ye satışa kapatarak işi çözebilir miyim? Şimdilik sadece Steam üzerinden düşünüyorum, yani ücretsiz mobil oyun yapıp reklam koymak gibi gelir türleri beni ilgilendirmiyor.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.834 (Bu ay: 171)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Yazılım Geliştirme