Genel olarak ortalama ve okulu sevemeyen bir öğrenciydim. Lisede ingilizceyi sevdiğim ve matematiği yapamadığım için dil bölümünü seçtim. En başta turist rehberi olur, geze geze iş yaparım diye düşünmüştüm. Sonrasında hem rehberlik hem de öğretmenlik yapma şansı da olduğu için çevirmenlik okumaya karar verdim ve yks'ye girdim fakat çevirmenlik için düşük öğretmenlik için ortalama rehberlik için de yüksek bir puan aldığım için puana göre tercih hatası yaparak öğretmelik seçtim.
İlk yıl corona yüzünden ne olduğunu anlamadım ve bölümü de sevmediğimi hissettim. Ardından da babam vefat etti ve psikojik olarak dengesiz olmaya başladım, bölümü değiştirmek istedim lakin çevremin etkisiyle devam etmeyi denemeye karar verdim. Bir şekilde bir yıl daha okudum ama neredeyse her ders benim için bir sorundu ve sonucunda 4 dersten kaldım.
Ardından bölüm değiştirmeye kesinlikle karar verdim ama dil alanına karşı bir soğumam olduğu için alternatifleri aradım fakat tek seçeneğim ön lisansa geçmekti çünkü elimde sadece tyt puanı vardı. Sonrasında denizcilik alanına karar verdim ama ailem onaylamadı ve benim de kafam karışık sürem dar olduğu için bu alandan vazgeçtim ve bilgisayar programcılığına geçiş yaptım. Aslında hiç okumamayı ya da açıktan eğitim almayı düşünüyordum ama daha iyi olacağını düşündüğüm için yüzyüze eğitime başladım.
Amacım web geliştiricisi olmaktı ve ona göre elimden geldiğince çalıştım fakat istediğim seviyeye gelmedim. İlk yılı bitirdikten sonra yazın uzaktan içerik yöneticiliği yaptım ve 8 ay boyunca devam ettim. Bırakma nedenim ise düşük maaş, sıkılmam, kendime ve çalışmalarıma vakit ayrımak istmemdi. Burada yine bir fakat geliyor. İşi bıraktıktan sonra boş boş takıldım. Ne yaptığımı sorsanız ben bile bilmiyorum. Tam iş aramalarına başlayacakken erasmus+ diye kısa bir süreli yurtdışı programına sözde kabul aldım. Hocam tarafından yaz içerisinde ayarlanacağı söylendi. Ben de işe girip çıkma olmasın diye yazın erasmusa kadar istediklerimi ve çalışmalarımı yapayım dedim. İngilizcede konuşmamı geliştirmeyi deneyip yazılım çalıştım. Ama sonrasında erasmus ayarlanamadı ve ben de bari ön lisans kpss'ye de çalışayım dedim. 1 ay kadar çalıştım ve 80 puan aldım. Bu puandan bir şey çıkacağını sanmıyorum. Web geliştirme açısından da daha almam gereken yol var.
Sınavdan sonra da şu işsizlik psikojisi üzerime karabasan gibi çöktü. Şu an resmen uykularım kaçıyor. Sizce ne yapabilirim çünkü ben ne yapacağımı bilmiyorum...
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 104 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kamu Personeli Seçme Sınavı - KPSS