Sanırım diski bozdum
Günaydın. Direkt sorunuma geçeceğim. Baştan anlatayım olayı.
Bende Arch Linux yanında Windows 10 bulunuyor. Ancak Windows 10 (HDD'ye sahibim) aşırı yavaşladığı için Windows 8.1'e geçmeye karar verdim. USB'yi falan hazırladım, kuruluma geçtim. Disk seçme yerine kadar güzel gidiyordu. Windows 10'un bulunduğu disk bölümünü biçimlendirip devam ettim. Ama 0xC0000005 gibi bir hatayla karşılaştım. Tekrar denedim, bu sefer Windows 10'un bulunduğu kısmı silip yeni butonuna basıp yeniden biçimlendirdim. İleri dedim, yine aynı şey. Sonra birkaç küçük disk daha sildim, yine aynı şey. Sonra vazgeçip Arch'a döneyim dedim. Bir de ne göreyim? GRUB Rescue hatası. Sanırım EFI bölümünü silmişim. Ama şu an Arch'ı manuel olarak komutlarla açabiliyorum.
Bu arada EFI bölümü silinmemiş olarak görünüyor kontrol ettiğimde. Var ama sanırım Arch görmüyor. Neyse, bu da sorun değil dedim. USB'ye Windows 10'u yazdırdım ve BIOS'a geçtim. Windows 10'u kurup, Arch'ı tamamen silip yeniden kuracaktım. Bu sefer de şaka gibi, USB görünmüyordu BIOS'ta. Çıkarıp taktım, oynattım falan ama nafile. Ayarlarında da bir sorun yok. Vallahi delireceğim. Görmüyor USB'yi.
Sonra geri Arch'a döndüm. Şu an arkada diskleri test ediyorum. sudo pacman -S testdisk -y ile kurdum programı. Onunla test ediyorum yani. Biraz uzun sürecek sanırım ama sizce bu sorunumu düzeltir mi?
Ha bir de şöyle söyleyeyim, Arch'ı her açışımda disklerin isimleri değişiyor. Mesela önceki açışımda (hd0,gpt9) olan şey, sonraki açışımda (hd1,gpt9) oluyor. Tekrar açtığımda ise (hd0,gpt9) olarak görünüyor. Yani isimleri değişiyor. Bu arada açmak derken bilgisayarı açtığımda anlamında. Yardım ederseniz çok sevinirim, cidden çok sinir bozucu bir durum oluyor.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 735 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar