Mailden virüs bulaşmış olabilir mi?
Bir mail geldi. Klasik instagramın yolladığı bildirim mailleri gibiydi belki de öyledir.
2 tane takip isteğini bildirim yollamış(gerçekten de instamda o 2 istek de vardı)
Mailde isteklerin Profil resmi ,ismi ve yanında da mavi butonda view profile gibi bi buton vardı.
Bi yere atliyorum şimdi sallıyorum A, B ,C adında 3 hesabım instada açık yani sadece tek tuşla istediğim hesaba giriş yapabiliyorum şifresiz şekilde.
Tekrar mail konusuna gelelim benim A hesabımın maili olsun bu anlattigim. Bu maile dedigim gibi instanin her zamanki attigi gibi bi mail geldi ve bende o mavi butona tıkladım. Sonra instaya gecis yaptı. İnsta 1 sn siyah oldu ve giremeden geti maile gonderdi beni sonra instaya girdim B,C hesaplari duruyo ama A hesabı yok olmuş. Neyse bişey olduysa zaten oldu dedim butona tekrar tıkladım yine siyah ekran olup geri attı ve bu sefer de instada C hesabı duruyo . Sonra Insta birden A hesabını açtı yani giriş yaptı. Sonra hesaptan çıkış yapar yapmaz bu sefer de kapanan B hesabına attı sonra ondan da çıkış yaptım. Yani sonra da bi sıkıntı olmadı. Ama korkum şu eğer virüs ise benim 6-7 mailim aynı anda gmailde açıktı aynı instada birkac hesabin acik olması gibi. Korktugum şey bu 6-7 hesabı aynı anda ele gecirebilirler mi yoksa sadece butona tıkladığım maili mi gecirebilirler?
Sonrasında önemli 3-4 gmail hesabına 2li dogrulma getirdim ve şifre değiştim.
Diğer 3ününde sadece şifresini değiştim.
Ve tüm hesaplardan çıktım.
Avast ve mobil yöneticiyle de tarattım telefonu.
Aslında virüs olduğunu düşünmüyorum belki de gerçek Insta bildirim mailiydi o anda dalgındım bakamadım. Çünkü istekler gerçekti belki bildirim eskiden gönderildiği için ve aynı anda 3 hesap açık olduğundan Insta buga girdi.
Ama tedirgin olduğum durum o mail sonra yok oldu hesaptan.
şifreleri değiştim ve tarattım başka yapmam gereken bişey var mı yardımcı olursanız sevinirim.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 107 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sosyal Medya ve Mesajlaşma