Aytemiz'den Dünya Kahve Günü'ne özel ikinci kahve hediye
1 Ekim Kahve gününe özel olarak Aytemiz'in ON 7/24 Market'ine sahip mevcut kampanyaya katılmış Aytemiz istasyonlarında 28 Eylül- 1 Ekim arasında geçerli olacak şekilde sadece On 7/24 Marketerinde bulunan illy (bilgilendirmeye göre aromalı ve yumuşak içimli) kahve alan tüm misafirlerine ikincisini hediye edecek.
Burçlara inanıyor musunuz? Ya da Şu 777 muhabbeti, fallar vs?
Bazen öyle denk geliyor ki hayatına çekme, enerji muhabbetleri ya da burçların kapsamlı bireyselleştirilmiş yorumları ikna olacak gibi oluyorum
Çatalhöyük Sürprizlerini Sunmaya Devam Ediyor: 8.600 Yıllık Ekmek
Çatalhöyük Neolitik yerleşiminde bulunan bir fırın yapısının içinde, yaklaşık 8.600 yıl öncesine tarihlenen ekmek kalıntıları belirlendi.
Çatalhöyük, MÖ 7.100 ile 5.950 yılları arasında, yaklaşık 1.200 yıl boyunca kesintisiz olarak iskan edildi. Zirve döneminde, birkaç düzine hektarlık bir alana sahip yoğun yapılı yerleşimin yaklaşık 2.000 kişiye ev sahipliği yaptığı tahmin ediliyor. Burada bitişik olarak yapılmış çok sayıdaki ev nedeniyle, yerleşime kuşbakışı bakıldığında bal peteği gibi görünüyordu. Evlere, çatılara yapılmış açıklıklardan merdivenle giriliyordu.
Konya’da yer alan Çatalhöyük’te bu yıl yapılan kazılarda, büyük ölçüde tahrip olan fırının çevresinde, buğday, arpa, bezelye tohumlarıyla birlikte, yiyecek olabileceği değerlendirilen avuç içi büyüklüğünde bir kalıntıya rastlandı.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde (MAM) yapılan radyokarbon testleri, kalıntının MÖ yaklaşık 6.600 yıllarına kadar tarihlenebileceğini gösterdi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde (BİTAM) yapılan analizlerde ise, söz konusu kalıntının mayalanmış “ekmek” olduğu tespit edildi.
Anadolu Üniversitesi’nden Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan, “Mekan 66” olarak adlandırılan alanda bulunan fırın yapısının köşesinde küçük ve yuvarlak süngerimsi buluntunun, dikkatli bir belgelemeyle ekmek olduğu anlaşıldığını söylüyor.
Kaynak:
1- https://www.aa.com.tr/tr/kultur/catalhoyukte-8-bin-600-yillik-ekmek-bulundu/3155537#
2- https://arkeofili.com/catalhoyukte-8-600-yillik-ekmek-kalintisi-bulundu
DonanımHaber'in Instagram ve Facebook'tan daha az çöktüğü gerçeği
Forumda epeydir çökme olmuyor. Maşallah 🧿
Rabia Uluman'nın kaleminden ilk çizgi roman: Akay
24 sayfadan oluşuyor. Tamamı renkli. Rabia'nın kaleminden fantsatik dünyaya giriş yapıyoruz.
Bebek bakıcısı olarak çalışmaya başlayan ve başına gelen serüvenleri anlatıyor.
İlk kez satışa sunuluyor. ilgilenenler istagram sayfalarından ulaşabilirler
https://www.instagram.com/p/C3fVQBUCD7N/?igsh=M2UydjUwOG1iZjg2&img_index=1
"hayatımın tüm şansını burada kullanacaktım, onu da kaçırdım" diyordum ki dolandırıcılık muhabbetlerini gördüm. Nasıl içim rahatladı nasıl anlatamam.
Bu tarz arkadaşlık sitelerinde başınıza gelen en komik, en acınası, en slay, en korkunç, en gerilimli, en cringe kısacası sizece en "şu" olan neydi?
Ve diyelim üst üste çok kötü bir deneyim yaşadınız hala aynı uygulamada kalmayı istediğiniz oluyor mu? Oluyorsa sizce neden?
Hayatınızda biri varken bir bağımlılık gibi yine de bu sitelere bakmak ihtiyacı duyuyor musunuz?
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 754
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.172 (Bu ay: 308)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 60 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar