Metal RC Tank Yapımı
Merhabalar,ben metalden 1/6 civarı bir ölçekte RC TANK yapmak istiyorum(2.dünya savaşı tankları, ölçek modele göre değişir, 1/6 ölçeklendirme Tiger tankına göre alınabilir) fakat bunu tam olarak nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum sorularım şunlar:
1-metal olarak hangi metal çeşidini kullanırsam avantajlı olur (üzerinde beni taşısın istiyorum fakat taretin üzerine çıkılacak şekilde)
2-kullanacağım metalleri nereden temin edebilirim/nasıl metallere şekil veririm
3-dijital ortamda tank dizaynını (ölçeklendirme olsun,iç elektronik rc parçalarının boyutları ve koyulacak yerlerin ölçeklendirilmesinden tut hepsi) nerede tasarlayabilirim
4-eğer hazır olarak tank tasarımları (dijital ortamda) varsa bunlara nereden ulaşırım (yapmak istediğim model panzer38t örnek olarak)
5-aşırı güçlü rc sistemlerini(kumanda,motor,receiver,lipo piller,sis jeneratörü,mekanik atış sistemi..) nereden bulurum
6-youtube üzerinde tank yapım süreciyle ilgili video yapan kanal biliyormusunuz (1 tane görmüştüm sonra kaybettim, 1 yabancı içine binilip sürülebilecek kadar büyük olan bir King Tiger yapmıştı)
7-motor konusunda ne düşünürsünüz, ben benzinle çalışan bir tank yapmak istiyorum
8-bu proje tahmini olarak bana ne kadar masraf çıkartır (hemen projeye başlamıycam birkaç ay sonra başlamayı düşünüyorum)
-kafamdaki main sorular bunlar,cevap gelirse aklıma geldikçe eklerim
---bu projenin zor bir proje olduğunun farkındayım,amacım bütün gün bunla uğraşıp en kısa sürede tankı bitirmek değil,zaman yayık bir biçimde hobi olarak uğraşıcam,sadece cevap hitabında yorum yazılırsa sevinirim,internette çok araştırsamda gerçekten gerçek bilgi bulmak çok çok zor...
Servo motor uyumu
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 751 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hobi Forumları