7805 voltaj regülatörü filtreleme yardım
Merhaba araçlarla ilgili kör nokta uyarı sistemi yapıyorum. Sistem 5v 500mA çekiyor. Bunun için 7805 kullandım fakat aklıma takılan şu arabada kullanacağım için filtrelemem gerekir mi çünkü araba çalışırken elektronik sistemleri alternatörden besliyor. Eğer filtrelemem gerekiyorsa girişe ve çıkışa kaç uf kondansatörler bağlamam gerekiyor internette çok farklı değerler var birde kutuplu kutupsuz olarak belirtirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler
kondansatör şarj akımı yardım
Merhaba 2 adet paralel bağlanmış 16v 2200uf kondansatör bacaklarınada 12v röle bağlı. 12v güç verilince kondansatör dolmaya başladığı anda ve sonrasında yaklaşık kaç amper çeker arabada sinyale bağlayacağım iki taraf içinde ayrı ayrı. sigortayı yakmak istemiyorum multimetrem arızalandı ölçüm yapamadım bilgisi olan var mı ezbere bilinecek birşey değil ama belki daha önce benzer devre kuran varsa hatırlayabilir
Merhaba ATMEL firmasına ait ATMEGA328PU mikrodenetleyicisini kullanarak kendi arduino kartımı yapmak istiyorum asıl amacım yapmak istediğim bir projeyi arduinonun kartını kullanmadan, mikrodenetleyiciyi arduino kodlarıyla çalıştırıp projemi küçük ve düzenli bir şekilde kartın üzerine kurmak bunu yaparken de arduino programı ile kodları yazabildiğimden mikrodenetleyicinin üzerine arduino bootloaderi yüklemem gerekiyor youtubeden yardım aldım fakat bir türlü bootloaderi yükleyemediğimden sistemde takılı bir port olarak görmüyor ve kod yükleyemiyorum. Youtubeden aldığım yardımlarda arduino programının kart seçiminde arduino genuino uno kartını seçiyorlar fakat bende o kartın kütüphanesi yok ve yükleyemedim arduino uno kartını seçerek yaptım çalışmadı yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler
Arduino hakkında kod bölümünde yardımcı olabilir misiniz
Arkadaşlar merhaba Aracım için kör nokta sensörü yapıyorum. Malzeme olarak Arduino uno kartı ve Aracın sağ ve sol kör noktaları için iki farklı jsn sr04t su geçirmez mesafe sensörünü kullandım. Amacım şöyleydi: Sağ ve sol kör noktayı sürekli tarayacak ; sağda araç varsa sağ dikiz aynama bağladığım 5v lik led yanacak, solumda araç varsa sol dikiz aynama bağladığım 5v lik led yanacak, her iki tarafımda da araç varsa her iki led de yanacak. Arduino kodunu her iki sensör ve her iki led için yazıp kartıma yükledim fakat sağ led yanarken soldaki ledi engelliyor sol yanarken de sağdakini engelliyor yani her iki tarafımda da kör noktada araç varsa sensörler beni aldatabilir. Bu ledlerin birbirinden bağımsız uyarı verebilmesi için bayağı uğraştım beceremedim yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum kod ve sistem fotoğraflarını da ekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.310 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Elektronik ve Mekanik