Arkadaşlar merhaba, dün Snopy SN110M USB mikrofon aldım Vatan'dan, eve getirdim taktım ne bir USB giriş sesi geliyor ne de aygıtlarda gözüküyor ama ışıkları yanıyor. Başka bir USB mikrofon vardı onu taktığımda sorun yaşamadım farklı portları denedim, tüm USB girişlerim sorunsuz çalışıyor yani. Tekrar mağazaya götürdüğümde ise farklı laptoplarda denedi mikrofonu Vatan Bilgisayar görevlisi, hepsinde çalıştı. Eve gidip bi' tekrar dene istersen dedi yani bunun çözümü ne olabilir? Spesifik olarak bir sürücüsü falan da yok, aklımı oynatmak üzereyim.
Askerlik tecil uzatma
Abiler merhaba, ben 2002 doğumluyum bu 2 ay içerisinde 21 yaşıma basacağım Üniversitesiteye geç başlamak zorundayım onun için para biriktirip gideceğim üniversiteye, askerliğimi zaten bir süre önce tecil ettirdim ama 3 yıl ertelemiş 2024 ocağa kadar. İnternetten baktığımda Sağlık Meslek/Teknik Meslek tarzı liselerden mezunsaniz üniversite okumasanizda ilave 3 yıl tecil hakkı var yazıyor buna rağmen benim ki 3 yıl ertelemiş. Bunun 6 yila ayarlanması için ne yapmam gerekir? Hakkım var sanırım tekrar tecil ettirebilirim Meslek lisesi cikisliyim.
Whatsapp,Steam ve Discord sürekli yavaş
Merhaba arkadaşlar, tüm cihazlarda aynı sorunu yaşıyorum. İnternet download hızım 35 mbps, upload 6 mb normalde ama Whatsapp'ta video atarken çok sık şekilde karşılaştığım bir sorun var, videoyu veya fotografı atıyorum boyutu küçük, hassas içerik yok ama en az 5 dakika sürüyor yüklenip atması. Aynı şekil Discord, bir ses kanalına bağlanıyorum 40-50 saniyeden aşağı sürmüyor bağlanması, bazen mikrofonu aç kapa yapıyorum sesi geç geliyor açıp kapamanın, mesaj atıyorum gitmiyor, Videolar fotoğraflar aynı şekil geç yükleniyor.
Steam de aynı şekil profil avatarları geç yükleniyor, web browser çok yavaş, CS'de mesela avatarlar geç yükleniyor, oyun içi maça girmeden önceki lobide mesajlarım geç gidiyor ama oyun içinde 0 lag. Bu 3'ü dışında hiç bir yerde yavaşlık yok, indirme hızım da çok iyi uploadta.
Lütfen yardımcı olun, Türk Telekom'u aradım hep aynı cevap, hız değerleriniz temiz diyor. Sorun tüm cihazlarda var, modemi sıfırladım, dns değiştirdim, flush dns ip yaptım ama aynı. Modem güncel.
EDİT: ARKADAŞLAR VPN ile çok daha iyi şuan, bir arkadaş filtre var internetinde dedi, çözümü nedir bunun? 2 aydır başladı bu bide. Şimdi Türk Telekom'u arasam filtre varmış desem "bizde sorun yok" diyecekler anlamayacaklar. VPN ile steam browser yağ gibi akıyor şuan ama tabi bu sefer oyun içinde pinge sebep oluyor bu.
Askerlik Tecil Süresi
abilerim dostlarım merhaba.
29 mart 2002 doğumluyum 19'um 29 martta 20 olacağım ve sağlık meslek lisesi çıkışlıyım, şuan okumuyorum.
askerliğimi tecil ettirmek için askerlik yoklamamı yaptırdım internetten forum doldurdum ve aile hekimine gidip muayene oldum sisteme de düştü, daha sonra erteleme ekranı açıldı edevletten önceden açılmıyordu yani bir okulu bitirdiğim gözükmüyordu, şimdi başvurumu yaptım, talebiniz alındı dedi.
sonra askerlik durum belgeme baktığımda bu kişinin 12 mayıs 2022'ye kadar askerlikle bir ilişkisi yoktur diyor,(önceden 31 aralık 2021 diyordu)
yani 5-6 ay kadar mı ertelendi bu şimdi? 3 yıl erteleme hakkı var diye biliyorum.
Yoksa 12 mayıs 2022 tarihi geldiğinde tekrar mı tecil edeceğim tam kafam basmadı.
Lise bitirenlerde tecil hakkı 3 yıl
benim gibi Meslek Lisesi ve Teknik Meslek bitirenler içinde +3 yıl diye biliyorum, açıkçası Mayısta askere gitmek veya askerlik işlemleri yapmak istemiyorum, 5-6 ay ertelenmeside bir işime yaramaz ben 1 sene ertelenir diye düşündüm, yaşım 20 bile değil henüz.
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 626 (Bu ay: 31)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic