Boy uzaması
Arkadaşlar herkese selam, liseye geçtikten sonra ilk 2 sene gayet iyi uzayıp 175 civarlarına gelmiştim ama son 4-5 sene içinde sadece 2-3 cm daha uzayabildim. Yaş 21 boy 178. Erkekler için yaş 22'den sonra boy uzamıyor diyorlar sizce daha uzamam mümkün mü veya yapabileceğim bir şeyler var mı? Babam 180, annem 160 civarlarında. Baba tarafındakiler hep uzun ama anne tarafı ortalama boyda. Kuzenlerim hep 180-190 boylarındalar.
Arkadaşlar sınavda mf'de 150k yaptım. İleride meslek olarak teknolojiye yönelik şeyler ilgimi çektiğinden dolayı yazılım alanında çalışmak istiyorum fakat bölüm ve üniversite konusunda çok kararsızım. Bu puanlara büyük şehirlerde veya iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuma imkanım yok ve açıkçası vakıf üniversitelerinde de okumak istemiyorum. Bu sıralamaya gelen üniversiteler pek tatmin edici değil. Yakın bir arkadaşım da benim gibi sıralama yapıp kötü bir üniversitede mühendislik okuyacağıma iyi bir üniversitede matematik okuduktan sonra yazılım alanına yönelirim diyip iyi bir üniversitede matematik bölümüne girdi. Ben de bunu yapmakla yapmamak arasında kararsız kaldım.
Matematik bölümü okumak sizce çok zor mu ? Çoğu insanın zor demesi baya caydırıcı bir hal aldı bende.
Matematik gelen üniversiteler arasında Ankara üniversitesi, Gazi üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü vs. oluyor. Açıkçası İzmir Yüksek Teknoloji'nin iyi olduğunu hep duyuyordum arkadaşlarımdan ve matematik bölümü akademik kadrosuna baktığımda gayet iyi olduklarını gördüm fakat okulun da zor olduğu söyleniyor. Hele bölümün zor olduğu her zaman söylenirken birde üstüne zor bir üniversitede okumak açıkçası gözümü korkutuyor.
Özetleyecek olursam:
1- Sizce kötü bir üniversitede bilgisayar okumak mı daha mantıklı yoksa daha iyi bir üniversitede matematik okuyup yazılım alanına yönelmek mi daha mantıklı?
2- Matematik bölümü denildiği kadar zor mu ? Yani elimden geldiğince çaba veririm emek vermekten kaçınmam fakat aşırı bir zorlayıcılığı varsa kendimi çok hırpalamak da istemiyorum.
3- İYTE denildiği kadar zor mu ? Okuyan biri anlatabilirse çok sevinirim.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.002 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet