Bildirim
C
@cinobyt
"er": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
cinobyt · Windows 11 altına konu açtı.
10 ay
Lütfen yardım edin bilgisayarım hiçbir USB yj görmüyor
|
cinobyt · Playstation Genel Bölümü altına konu açtı.
10 ay
PS3 harddiski işe yarar mı
|
phytonda yeniyim bu yüzden chatgpt den destek alarak bir yılan oyunu yazmaya çalıştım fakat kodumda bir hata var sanırım import random import os import msvcrt import time # Oyun alanı boyutları WIDTH = 20 HEIGHT = 10 # Yılanın başlangıç pozisyonu ve hızı snake_x, snake_y = WIDTH // 2, HEIGHT // 2 snake_speed = 1 # Yılanın başlangıç uzunluğu ve gövdesi snake_length = 1 snake_body = [(snake_x, snake_y)] # Oyun alanında yiyecek oluşturma food_x = random.randint(1, WIDTH - 1) food_y = random.randint(1, HEIGHT - 1) # Yılanın hareket yönü direction = "RIGHT" # Oyun tahtası oluşturma board = [[' ' for _ in range(WIDTH)] for _ in range(HEIGHT)] def draw_board(): os.system('cls' if os.name == 'nt' else 'clear') for y in range(HEIGHT): for x in range(WIDTH): if (x, y) == (food_x, food_y): print('F', end=' ') elif (x, y) in snake_body: print('O', end=' ') else: print(board[y][x], end=' ') print() def get_key(): if msvcrt.kbhit(): key = msvcrt.getch() return key return None try: while True: key = get_key() # Yılanın yönünü güncelle if key == b'w' and direction != "DOWN": direction = "UP" elif key == b's' and direction != "UP": direction = "DOWN" elif key == b'a' and direction != "RIGHT": direction = "LEFT" elif key == b'd' and direction != "LEFT": direction = "RIGHT" # Yılanın yeni başını hesapla if direction == "UP": new_head = (snake_x, snake_y - 1) elif direction == "DOWN": new_head = (snake_x, snake_y + 1) elif direction == "LEFT": new_head = (snake_x - 1, snake_y) elif direction == "RIGHT": new_head = (snake_x + 1, snake_y) else: new_head = (snake_x, snake_y) snake_body.insert(0, new_head) if snake_x == food_x and snake_y == food_y: # Yılan yiyeceği yedi snake_length += 1 food_x = random.randint(1, WIDTH - 1) food_y = random.randint(1, HEIGHT - 1) else: # Yılanın kuyruğunu kısalt snake_body.pop() snake_x, snake_y = snake_body[0] # Oyun tahtasını temizle board = [[' ' for _ in range(WIDTH)] for _ in range(HEIGHT)] # Yılanın gövdesini tahtaya ekle for segment in snake_body: x, y = segment board[y][x] = 'O' draw_board() time.sleep(0.1) except KeyboardInterrupt: print("Oyun bitti!") kodu çalıştırdığımda oyun başlıyor fakat ben w a s veya d tuşların ıbasmadığımda birden çöküyor ki snake oyununa sürekli hareket edemeyeceğimizin farkındasınızdırKod
Yığını:
cinobyt · Oyun Genel ve Diğer türler altına konu açtı.
geçen yıl
Kendimizle Yarışabildiğimiz araba oyunları
cinobyt · Oyun Genel ve Diğer türler altına konu açtı.
2 yıl
Forge ile sunucuya giremiyorum
Biliyorsunuz ki minecraft java sürümünü modlamak için forge gerekiyor ben de forge kullanıyorum kötü amaçlada kullanmıyorum jei yüklü sadece fakat bazı sunuculara forge ile giremiyorum bunun bir çözümü varmı ismini falan değiştirsem
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 631 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 631 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları