Hava Soğutma Önerinizi Bekliyorum
Merhaba, hazır sistemim için aldığım 240mm sıvı soğutucuyu iade ettim. Hem biraz abartı kaçacağından hem de stock soğutucunun yüklü hali 75-80 dereceyi geçmediğinden bir süre onunla idare etmeye ve sonrasında işlemci yüklü haldeyken 55-60 derece benim için yeterli olacağından hava soğutma almaya karar verdim. Bütçem 500-600 liraya kadar. Tavsiyelerinizi bekliyorum, rgb ilk tercihim ama zorunluluk değil.
Sistemim:
Ryzen 5 5600X
Gigabyte B550M S2H
Silicon Power 16GB 3200 Ram
Gigabyte RTX 3060TI
Nzxt H510i Kasa
Gigabyte 650W Bronze PSU
Teşekkürler
Gaming.gen.tr Tecrübem
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır sistem toplama veya uygun fiyatlı hazır sistem bulma arayışındaydım. Itopyadan şipariş verip iptal etmişliğim falan da vardır. Sonra gaming.gen.tr'ye denk geldim. Sikayetvar'daki şikayetlerinin görece az olması ve çözüm sayısının idare eder olması beni oraya yönlendirdi. Aorus-5600x hazır sistem aldım depodan teslim seçeneğiyle. Hazırlamaları 2 gün sürdü. Sonra aradılar ve gelip alabileceğimi söylediler, gittim ümraniyedeki depolarından aldım. Kasanın ekran kartını monte edip "allahım ne olur bir sorun çıkmasın" nidalarıyla ilk açılışı yaptım,çalıştı. Windows deneme sürümü kurulu verriyorlar. Format attım tekrar driverlarını falan yükledim. Suan ikinci günüm ve bir sorun yok. Cs-go'da 390 fps, cod mw2 singleplayerda 160 fps alabiliyorum. userbenchmark sitesinden stres testi programını indirdim, işlemci tam yükle 75 derece, ekran kartı da 65 derece gördü. işlemci cs-go'da bir ara 80 derece görüp tekrar 75'e indi.
2 günlük tecrübeyle anlatacaklarım bunlar. bunları anlatmamın sebebi sonuçta hiçbirimiz parayı kolay kazanmıyoruz, tonla para verip bizi yıllarca götürecek makinalar almaya çalışıyoruz. internette her firma hakkında kötü yorum var ama bir yerden sonra gözü karartıp seçtiğimiz bir yerden almak gerekiyor. umarım bende dahil hiçbirimiz aldığımız cihazlarda sorun yaşamayız. bu gaming.gen.tr sitesi hakkında internette diğer firmalara nazaran daha az bilgi var. sakın yanlış anlaşılmasın, ben sadece buradan almak isterseniz bilgi vererek katkıda bulunayım dedim iyi ya da kötü. bu arada kargoyu değil depodan al seçeneğini seçtiğimin tekrar altını çizeyim. bu siteyle alakalı şikayetlerin 2/3'ü kargoda pert olmuş cihazlar oluyor genelde haberiniz olsun.
son olarak msi mag coreliquid 240mm sıvı soğutucu da almıştım hazır sistemin yanında. hazır sisteme dışarıdan parça monte etmediklerini söylediler. oyunlarda genelde 75 derecenin üstüne çıkmadığım için takma gereği duymadım, iade talebi oluşturdum. kutuyu açmadım, jelatini bile duruyor. merak eden olursa iade sürecini de burada anlatırım, bakalım ne olacak.
Sağlıcakla.
İki Farklı Sistem Arasında Görüşler
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim, oyun sektörü ve piyasadan bayadır uzak kalmıştım. Sizinle iki sistem paylaşacağım biri diğerinden bariz üstün ama farklı bir konu danışacağım sizlere.
Birinci ve bariz üstün olan sistem bu:
INTEL Core i7-11700K Rocket Lake 3.60GHz-5.00GHz
PNY XLR8 Gaming EPIC-X RGB Gaming DDR4-3600Mhz C18 32GB (2x16GB) RAM
MSI GeForce RTX 3060 GAMING Z TRIO 12G LHR
MSI SPATIUM M480 1TB SSD M.2 NVMe 7000-5500MB/s SSD
THERMALTAKE TH240 ARGB 240mm İntel/AM4 Serisi Uyumlu İşlemci Soğutucusu
MSI MPG GUNGNIR 110M Temperli Cam 3 x Auto RGB Fan, 1x120mm Fan ATX Gaming Kasa
THERMALTAKE Toughpower GF1 750W 80+ GOLD Full Modüler Güç Kaynağı
Bu sistemin fiyatı 24 bin tl an itibariyle.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
İkinci sistem ise bu:
AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz 6/12 Çekirdek İşlemci
ASUS TUF B450-PRO GAMING Anakart
ADATA 16GB (2 adet 8GB) 3200MHz Bellek
ASUS RTX 3060 PHOENIX V2 Ekran Kartı
ASUS TUF GAMING GT301 3 adet ARGB Fanlı TEMPERED GLASS Kasa
FSP Hyper K 600 600W 80+ Güç kaynağı
KINGSTON A400 240GB M.2 500-350MB/s SSD
Bu sistem ise inventusta 12640 liraya satılan elraen jugularis hazır sistem
Birinci sistemi almaya maddi durumum el verse de yaşın otuza yaklaşmasından dolayı eski fiyatları hatırladığım için ne oem olursa olsun bir bilgisayara 24 bin lira vermek içten içe evlat acısı gibi koyuyor. Bilgisayarı alıp oyun oynarken video kaydı alıp editleyip daha sonra youtube'da paylaşmak istiyorum. Canlı yayın yapmayacağım.
Sorularım ise şunlar: Eğer ikinci sistemi alıp bir yandan son çıkan oyunları yüksek grafikte oynarken bir yandanda arkaplanda görüntüyü video olarak kaydetsem donmalar, kopmalar, fps düşüşleri olur mu? İkinci sistem bu olayı kaldırabilir mi? Yoksa gözü karartıp uzun vadeli düşünüp birinci sistemi mi alayım bu iş için?
İki arada bir derede kaldım, eğer ikinci sistem bunu yapabiliyorsa birinci sistem için 11500 lira daha fazla vermek istemiyorum. Amacım youtuberlığa bir başlangıç yapmak.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, herkese saygılar.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.573 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware