Poco X3 pro açılmıyor
POCO X3 Pro 8/256 Türkiye garantili cihaz aldım Temmuz 2021'de. Telefonun birkaç gündür mikrofonu bir aramada çalışıyor bir aramada çalışmıyordu. Yeniden başlatınca ya da safe modda başlatınca düzeliyordu. Bugün yine yeniden başlatmayı denedim. MIUI yazısında takılı kaldı. 10 saniye Power tuşuna basıp yine denedim yine yazıda kaldı. Bu sefer safe modda açmayı denedim yine MIUI yazısında kaldı. Beklemeye karar verdim 10 dk olmuştur sonra açılmadı telefon. Ne Fast Boot'a ne başka bir menüye girmiyor ne de açılıyor. Şimdi MIUI yazısına bile gelmiyor. Anlayacağınız tık tepki yok. Şarja koyduğumda animasyon da gelmiyor. Sadece PC'ye bağlayınca yeni donanım bağlamışsın gibi PC'den ses geliyor ama başka bir şey yok. Güç tuşuna basınca donanım çıkarmışsın gibi ses geliyor yine. Başka ışık ses titreşim hiçbir şey telefon tarafında.
Kutusu faturası aksesuarları duruyor. Garantiye yollamak istiyorum fakat nereye yollamam gerektiğini bilmiyorum. Kullanım kılavuzunda datagate yazıyor sanırım onlarda dağıtıcıymış. Telefonu Trendyol'dan almıştım. Bilgisi olan var mı acaba?
Genpa, KVK, Delta sitelerinden IMEI yazdım cihaz bulunamadı dedi. Hangi servis ilgileniyor bilmiyorum. Kullanıcı kılavuzu üzerinde datagate yazıyor.
letgo dolandırıldım
Bu hayatta asla düşmeyeceğim gafletlerden birine düştüm ve ürün gelmeden havale gönderdim.
İşin aslı 3060 ekran kartı piyasanın çok altında denk geldi işkillendim sordum neden daha uyguna satıyorsunuz mining vs mi yapıldı yoksa arızası mı var diye sorunsuz bi şeyi yok dedi. Ardından numara attı bi kaç test yaptırdım video attı pc içindeyken de gördüm kartı. Hala işkillenirken yine sormaya devam ettim sonra anlaştık. Bana bu sabah kimliğinin hiç bir yeri karalanmamış ön yüz arka yüz attı. Kargolarken kutuya yerleştiriken videolar mevcut videoda kartı kutulara yerleştiriyor aynı. Ardından parayı istedi gönderdim yarısını şimdi yarısını sonra diye anlaştık tabi çok tatlı geldi öyle. ibandaki ismiyle kimlikle tutuyor iyice güven verdi. yolladım parayı. Dekontunu da istedi attım. Bugün saat 2 de yola çıkacak dedi tamam dedim takip no istedim. Ürüne sigorta yaptırdım satış fiyatı X dekont Y olduğu için fiş ve takip no vermeyecekler dedi. Öyle bi şey mi varmış diye aradım yurtiçi kargoyu yok herkese veriyoruz dedi müşteri temsilcisi ardından gönderdiği şubeyi aradım o ilden benim yaşadağım yere telefon sorgusuyla ve isimle arama yaptık çıkmadı. Kargocu ürün gelmeden neden para yolladın dedi hatta kendime geldim bi.Ardından adama dedim böyle bi kargo gözükmüyor diye bana takip no olmadan vermezler kardeşim diyor. Öyle bi şey mi var kardeşim dedim numaradan bile sorgulanıyor dedim numara senin değil diyor salak mıyım ben ürün gidince paramı atmazsan ya diyor.Sonra alavere dalavere bana sms ssi attı orda yurtiçi yazıyor da ne teslimat tarihi ne gönderilen yer ne de alıcı adı gözüküyor hepsi karalanmış. Bu ne şimdi dedim. Paranın gerisi yolla hepsini atcam kargocular güven olmaz dedi diyor. Ulan dolandırıp bi de bizi dolandırıcı ilan ediyor. Paramı geri ver almıyorum dedim olmaz ben o kadar uğraştım almazsan paranı yakarım diyor. Ne yapmalıyım şimdi nasıl bir yol izlemeyelim hala yarın at parayı her şeyi atcam sana diyor. Bile bile dolandırttım kendimi zaten de. Aklımda şu var şimdi ya eleman gerçekten kargoya verip sonra kutudan çıkarıp boş bi kargo yolluyor ben yine dava etsem bile elimdenn çıkmış olan para 2 kat. Şimdiki haliyle yine yarısı kadar dolandırıldım. Ben 21 yaşında öğrenciyim para yüzü görmüyoruz yazılım mühendisliği okuyorum 3060 alıp unreal engine çalışma hayalim vardı hırsımıza yenik düşüp dolandırıldık bir daha da yüz yüze harici ikinci el alışveriş yapmam. Hukuki olarak ne yapmam lazım ve bana maliyeti ne olur ne öneririsiniz?
Laptop anakart besleme arızası
İlgi Alanları: Yazılım Teknoloji
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencisi |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 1.715 (Bu ay: 19)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bilgisayar ve Donanımları