Merhaba,
Hesabı ve konuyu herkesin bu rezaleti görmesi için açtım.
Geçen hafta telefonuma "İLHAN DUMAN" isimli hukuk bürosundan, 9 ay önce taahhüt süresi bittikten sonra sonlandırdığım internet aboneliğime ait 1100 TL borç olduğu, icra takibi başlatılacağı ve 720 TL daha ekleneceğine dair SMS geldi.
Taahhüt süresinin bitiş tarihi "14.01.2021" ben E-devlet üzerinden "16.01.2021" tarihinde iptal yapmışım. Bu borç nereden çıktı diye BTK'ya şikayet yazdım. Hiç bir onayım olmadan paket değişimi ve taahhüt yenilemesi yaptıklarını öğrendim. Bununla ilgili sözleşme örneği, yazılı veya sözlü beyan olmadı. Telefonuma gelen en son SMS aboneliğimin sonlandırıldığına dair bilgi içeriyor.
İşin ilginç yanı Vodafone'un borç ve alacak sorgulamasından sorgulama yaptığımda borç gözükmüyor. E-devlette sorguladığımda bütün firmalara ait aboneliklerim gözüküyor ama Vodafone Net aboneliğim gözükmüyor. "İşletmeciden kaynaklanan teknik bir aksaklık nedeniyle şu anda aboneliğinize ait bilginizin olup olmadığı sorgulanamamaktadır." yazıyor.
Abonelik bilgisi, borç bilgisi, sözleşme örneği vs. hiçbir şeye erişemiyorum. Sadece banka uygulamasında fatura ödemede sorguladığımda görünüyor. BTK'ya yazdığım şikayette ve mail atarak ısrarla bu belgelerin örneklerini istedim ama göndermediler.
Şu anda kurum incelemesinde görünüyor. Çözülmezse tüketici haklarına başvuracağım. Bütün internet sağlayıcılarında aynı rezillikleri yaşamaktan midem bulandı. Bunlara bu özgürlüğü ve cesareti verenlerin Allah bin belasını versin.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 535 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: VodafoneNet