Basit cebir sorusu
Merhaba,
Çok geç yaşta yavaş yavaş matematiğimi geliştirmeye çalışıyorum.
Cebirsel ifadeler iyi gidiyor ama ara sıra daha önce karşılaşmadığım sorular karşıma çıkıyor. ChatGPT çoğu zaman saçmalıyor. Ben de arada buraya sorup bilen arkadaşlardan cevap alırım diye düşündüm.
Bu soruyu nasıl çözmek gerek?
Televizyon kule tipi hoparlöre sesi cızırtılı veriyor
Selam,
TV'ye bir çift kule tipi hoparlör bağlı. Birkaç gündür Youtube'dan müzik açtığımda ses aynen bazı frekanslarda hoparlörler patlamış gibi geldiğinden hoparlörlerde problem olduğunu düşündüm.
Bugün laptopu hdmi'dan bağlayıp laptop üzerinden aynı parçaları açınca ses kusursuz geldi.
TV'nin ses kartında bir problem mi var acaba? Garantisi devam ediyor, aramadan önce yapmam gereken bir şey olabilir mi bu sorunu çözmek için?
Facebook öneriler engellenebilir mi?
Merhaba,
"Bakır kapta yoğurdu sevenler burada mı?" diye yoğurt fotoğrafı atan Bir Sevdadır Isparta sayfasını engelliyorum, bir scroll sonra çeşit çeşit kolpayı ilginç bilgi diye paylaşan "Filozofça Yaşamak" diye bir sayfa karşıma çıkıyor.
Ulan Isparta nerede sorsalar haritada gösteremem, "Filozofça Yaşamak" sayfasının memur emeklisi tayfasından hiçbirini tanımam, neden bu sayfalar önüme geliyor ya?
Bu sayfaları engellemekten, "Bu sayfadan gelen her şeyi gizle" demekten ciğerim soldu.
Hayır çoktan kapatıp gideceğim de takip ettiğim, bilgi aldığım sayfalar için Facebook'tayım. Kalmam gerekiyor yani.
Yok mudur şunları yok etmenin bir yolu?
Teşekkürler.
Powerbank'in şarj olma hızı düşüyor
Merhaba,
Bix'in 40000 mAh 65W powerbankini az önce ilk kez şarja taktım.
Kullandığım şarj adaptörü 65W güç veren bir model. Powerbank başlangıçta bir 30 dakika kadar 20v 3.0a ile gayet hızlı şekilde şarj olurken sonradan hızı 20v 1.6-1.5 seviyesine düştü ve bir saati geçti hala öyle devam ediyor.
Neden böyle olmuş olabilir?
Teşekkürler.
Merhaba,
Biraz uç bir örnek olacak ama ama örneğin Çin vizesini Kırgızistan'daki Çin elçiliği ya da konsolosluğundan (gerekli evrakları sağladığımı varsayıyoruz) alabiliyor muyum?
Yoksa bu işi vatandaşı olduğum ülkedeki konsolosluk ya da elçilikten mi halletmem gerekiyor?
Teşekkürler.
Merhaba,
D14'ü az önce sipariş verdim.
Dışarıda şarj edebilmek için de linkteki ürünü düşünüyorum:
Görebildiğim kadarıyla değerleri uyuyor. Zaten yorumlarında da defaaten notebook şarj edebildiği yazılmış. Bir yanlışlık yapmayacağım umarım bunu satın alarak?
Teşekkürler.
Chromebook'ta VLC shortcut atıyor mu?
Merhabalar,
Chromebook'ta VLC kullanan var mı?
Klavyeye shortcut ataması yapılabiliyor mu?
Libreoffice tüm dosyaları "salt okunur" kaydediyor
Selam,
LibreOffice'de farklı formatta (Word2007) kaydettiğim tüm dosyalar salt okunur olarak açılıyor.
Bunu hangi menüden değiştireceğimi bulamadım. Yabancı forumlarda da bakındım ama sonuca ulaşamadım.
Teşekkürler.
ekran yansıttığımda ses alamıyorum
arkadaşlar selam,
android telefondan(xiaomi) televizyona ekran yansıttığımda görüntü oldukça başarılı ama ansıtma başladığında ne telefon ne de televizyondan ses alamıyorum.
internette bulabildiğim bir iki çözüm önerisini denedim ama çalışmadılar.
ne yapılabilir acaba bunu halletmek için?
bu inputa göre bir başlık nereden bulabilirim?
merhabalar,
fotoğrafta görülen input'a uygun bir başlığı nereden bulabilirim?
başlık bir kabloya takılacak, bu kablo da adaptör çıkışına bağlanıp amfiyi besleyecek.
teşekkürler.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.272 (Bu ay: 68)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Gezi ve Turizm