SSD laptopun açılmasını engelliyor
Merhaba arkadaşlar,çok garip bir sorunla karşı karşıyayım,internette iligili hiç bir bilgiye ulaşamadım, o yüzden yeni konu açıyorum.
Elimde KIOXIA KB320ZMV512G isimli bir SSD var.Arkadaşım bu SSD'yi bir yıl gibi kullanmış,sonra yeni bir SSD almış,aldığı SSD'yi primary,eskisiniyse secondary olarak kullanmak için yer değiştirme yapmış.Yer değiştirmeden sonra Laptop açılmamış,BOOT olmamış ve BIOS-a bile girememiş.Siyah ekranda kalmış.SSD'yi çıkarıp diğer yeni aldığı SSD'ye temiz kurulum yapmayı başarmış,sorunun laptopla ilgili değil,SSD ile ilgili olduğunu fark etmiş.2 farklı bilgisayarda test etmiş,sonuç yine aynı.Sonda SSD bana geldi.BIOS-a girip Secure Bootu kapattım.Sonra SSD'yi taktım,açılmadı.BIOS-a girmek için F10 tuşuna bastım,sol altta BIOS menu yazdı,öylece kaldı.20-25 dakika bekledim,hiç bir şey açılmadı.USB Disk hazırladım,SSD-yi çıkarıp,BIOS-a girdim BOOT Orderden USB-yi ilk sıraya getirip,yeniden başlattım.USB Disk çalışır durumda,laptopu kapatıp SSD-yi taktım.Yukarıda belirttiğim gibi,hiç bir şey olmadı.USB Diski açmadı.Sonra bir delilik yapıp,SSD-yi çıkarıp,laptopu başlattım,Windows kurulum menüsüne kadar geldim,sonra SSD-yi taktım.Command Promptu açıp scan yapmaya çalıştım,ama SSD-yi görmedi,kendi Hard Diskimi gördü(içinde işletim sistemi yok).Arkadaşlar bu sorunu nasıl çöze bilirim?
SSD-nin bozuk olduğunu düşünmüyorum çünkü,20-25 dakika beklettikten sonra çıkardığım zaman ısındığını fark ettim.SSD-nin içinde en son Windows 10 varmış,içindeki dosyalar gerekli değil,sadece SSD-yi açmak istiyorum.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 59 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware