Altyapı Dönüştürme Tavsiyesi
Merhabalar,
Öncelikle bulunduğum meskene VDSL2 altyapı gelmektedir. Bağlantı doğrudan RJ11 jak aracılığıyla yapılmaktadır. Bu jaka, ankastreden itibaren 2 telli kablo gelmektedir. Hedefim bir Wi-Fi 6 Yönlendirici (Mi Router AX1800) almak ve ağ kalitemi arttırmaktır. (Eski yönlendiricim TP-Link TD-W9970v3) Lâkin şöyle bir sorunla karşı karşıyayım;
Yeni almak istediğim yönlendiricide RJ11 girişi bulunmuyor. Bunu nasıl çözmemi tavsiye edersiniz?
Benim aklıma gelen 4 seçenek şu şekilde;
Birincisi; elle kabloları birbirine bağlamak ve RJ45 olarak sonlandırmak. Lâkin RJ45 tarafında en az 4 tel kullanmam gerekecek. (1-2-3-6, yani turuncu-beyaz, turuncu, yeşil-beyaz ve yeşil teller)
2 adet teli 4 adet telle nasıl birleştirirsem sonuç alırım?
İkincisi; RJ11 dişiden RJ45 erkeğe dönüştüren dönüştürücüler var lâkin bunların iş görmediğini okudum, emin olamadım.
Üçüncüsü; elimdeki eski yönlendiriciyi köprü işlevine alıp yeni yönlendiriciye atlamak.
Dördüncüsü ise ankastreden gelen kabloyu CAT6 kablo yapabilir miyim/nasıl yapabilirim?
Kurmak istediğim sistemi Geforce Now'da kesintisiz deneyim yaşamak için kuracağım.
Bulunduğum bölgedeki ISP sunucusuna 7-8 ms ile bağlanmaktayım, jitter pingim 1, 88 Mbps down / 8 Mbps up değerleri almaktayım.
Geforce Now'u azami kalite ayarlarında 50 Mbps olarak kullanmaktayım. Benle birlikte Wi-Fi üzerinden 2 cihaz daha bağlı, bunlar telefon ve fazla veri tüketmiyorlar. Lakin o cihazlar işlem yapmasa da basit frame kayıpları ve takılmalar yaşıyorum. Bunları çözmek istiyorum.
Tavsiyelerinizi rica ederim.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 58 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Network ve Güvenlik