fiat palio 1.2 sıcak havalarda çalışsmıyor
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır bu dertten muzdaribim.Aracımda geç çalıma sorunu var,araç çalışırken zorlanıyor gaz veriyorum bu seferde çiğ benzin kokusu geliyor ve yine zor marş alıyor(gaza basınca nispeten biraz daha rahat çalışıyor ama bu seferde aşırı benzin kokusu geliyor ve bağzı zamanlarda yine zorlanıyor) . Aracı stop ettirip hemen çalıştırırsamda çok hızlı marş alıyor .Aracı iki gün kullanmadığımda yada soğuk havada marş yaptığımda harika marş alıyor.Ateşleme bobinleri ve bujileri bosch aldım ve hepsi aracım için uygun kablo yan sanayi bundan olabilirmi (iki farklı marka yan sanayi kablo denedim yine aynı).Akü ilk marş yaparken gayet canlı voltaj ölcümü yapmadım ama aküde yeni arızayı bir türlü cözemedim bütün sensörleri söktüm temizledim,boğaz kelebeğini ve rölanti valfini temizledim ama değişen bir sonuç olmadı.Tek bakmadığım sensör oksijen sensörü ben bundan şüpheleniyorum bundan olabilirmi ? umarım kafanızı karıştırmadım arıza biraz değişik bu arada araç palio 1.2 8v çok nokta enjeksiyon lütfen yardımlarınızı eksik etmeyin.
Fiat palio 1.2 8v geç çalışma sorunu
Hepinize iyi gunler forumda yeniyim hatam olursa kusura bakmayin.Aracim palio 1.2 8v .
Aracimi bir iki gun kullanmadigim zamanlar cok kolay marş yaparken motor isindiginda arac cok zor calisiyor ve aşırı cig yakit atiyor sorun sizce nedir? Aküden olabilirmi ? Akünün voltajida iyi Atesleme bobini ,buji ,buji kablos yeni degisti . Yada elektriksel bir sorunmudur? Tesekur ederim
lubex motor yağı
lubex motor yağı kullanan oldumu hocalarım 10w40 alıcam ama birkaç sorum olacak, hatam varsa affola forumda yeniyim.
*lubex yağlarda ec 10w40 ile mv10w40 yağlar arasında ne farklılık var hangisi daha iyidir? (özellikle aracımda ortalama miktarda yağ yakma var)
*yağlarda parlama noktası yüksek olursa aracın yağı yakması daha zor olurmu ? parlama noktası en yüksek olan baktığım kadarıyla shell helix hx7 10w40 kullananlar bu yağdan memnunmu yağı yakarmı aracım ?
*opet fullmax ve mobil super 2000 10w40 yağları nasıldır ?
fiat palio 1.2 aracımın motor no su ile ruhsattaki uyuşmuyor
yeni aldığım 1.2 8v palio için buji bakarken ruhsattakı motor numarasına göre araştırma yapıyordum.ancak ngk nın sitesinde benim araç 1.4 diye geçiyor (baştada belirtiğim gibi benim araçım 1.2).daha sonra kaputtakı motor numarasına baktım ve ordada 1.2 8v olan motor nosu ile aynı daha sonra şase nosu ile sorguladığımda sistemde aracmın weekend olduğunu gördüm (benim aracım hatchbak weekend station wagon) şase numarasındada araç 1.4 çıktı ancak ruhsatta 1.2 gözüküyor iyice kafam karıştı neden böyle bişey olabilir? ikinci sorumda 1.28v için en iyi buji nedir hangi kodlu bujiyi almam lazım?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.610 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası