Merhabalar, bir süredir Kotlin öğrenmeye çalışıyorum hatta öğrenmek ne kelime resmen cebelleşiyorum. Yaşadığım bir sorunun üstesinden nihayet geldim fakat hiçbir yerden çözüm alamadım kendi tekniklerimle çözdüm sizinle paylaşacağım umarım işinize yarar:
Kotlin öğrenirken Layout (uygulamanızın tasarımını yaptığınız sayfa) res dizininde görünmeyebiliyor. Bunun sebebi ise projeyi oluştururken proje formatını "Empty Activity" seçmemiz. Çoğu videoda hatta benim gördüğüm tüm videolarda video sahibi Empty Activity seçiyor ve paşa paşa tasarım sayfasından tasarımı yapıyor ama biz aynısını yaparsak Empty Activity seçersek tasarı sayfası görünmüyor. Nedeni ise çok basit: sürüm farklılığı. Videolar genelde eski tarihli bu yüzden sürümlerde farklılıklar oluşuyor.
Çözüm: Empty Activity yerine Empty Views Activity seçiyoruz bu şekilde eski sürümün Empty Activity'sini açmış oluyoruz. Tasarım sayfanıza kavuşabilirsiniz artık.
Viraj/Çember yarıçapını bulma
Merhaba, bir proje üstünde çalışıyorum ve projede merkezkaç kuvvetini hesaplamaya ihtiyacım var. Fakat elimde yalnızca şu veriler var: hız, direksiyon açısı ve kütle
yalnızca çember yarıçapına ihtiyacım var fakat bunu elimdeki bu 3 veriden nasıl bulacağımı bilmiyorum.
ayrıntı:
Projem farklı yol açılarında oluşan merkezkaç kuvvetine ters bir kuvvet uygulayarak merkezkaç kuvvetini sönümlemek. Bu yüzden her viraj açısına özel bir kuvvet bulacak bir formüle ihtiyacım var fakat henüz yapamadım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhabalar AMD Ryzen 7 2700x model işlemcim için driver güncelleyecektim fakat ryzen master ' ı açmaya çalıştığımda 2. görsel karşıma çıkıyor. Kaldırıp geri yüklemek istediğimde ise 1. görsel karşıma çıkıyor hiçbir şey yapamıyorum.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.744 (Bu ay: 51)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşlemci