İngilizce Öğrenmek istiyorsan tek bir yolu var!
preply vs cambly
Sayın arkadaşlar size en ünlü 1e1 öğretmenle konuşabildiğiniz uygulamarı yorumladım.
Hello diyebiliyorsanız bu platformada girebilirsiniz demektir. Öğretmenler alfabeden başlayıp ilerki seviyelere kadar öğretiyorlar.
Belirtmek isterim ki daha önce YouTube'den çalıştım , udemy kullandım (Rusça) aylarca ingilizce kursuna bile gittim. Grammeri öğretiyor ama konuşmaya gelince 15 kişilik sınıfta olmuyor , öğrenemiyorsunuz sadece ezberliyorsunuz. Ezber demek eşittir UNUTMAK demek.
Amacımız öğrenmek ve unutmamak. Bunun en iyi yolu da konuşmak.
Konuşurken hatalar yapılıyor. Önemli olanda bu HATA yapman. Hata yapacaksın ki doğrusunu öğren.
Unutmayın 2-3 yaşındaki bir çocuk Türkçeyi öğrenirken özne nesne fiil diye mi öğreniyor? Duyuyor , taklit ediyor başta baba diyemiyor ama en sonunda öğrenmiyor mu?
Benim gözümde grammer miş vs miş gereksiz geliyor. (Karşı cıkanlar olabilir , Saygı duyuyorum fikrinize benim fikrim de bu)
Gelelim kıyaslamaya bu uygulamaları.
8 aya yakın cambly kullandım taaaki prepelyi keşfedinceye kadar.
kankalar size iki platformdan'da bahsedeyim hızlıca.
cambly'de native speaker (ana dili ingilizce) olan öğretmenler vardır. uygulamaya önden para yedirmeniz gerekiyor. bugünün tarihiyle haftada 30 dakikadan haftada 3 günlük ders paketi aylık 1827 lira.
girdiğinizde random bir hoca gelir deneme yanılma yöntemiyle kafanıza uyan bir hoca bulduğunuzda devam edersiniz onunla.
ilk ders heyecanımı hatırlıyorum missouri'den 45li yaşlarında bi ablamız gelmişti. :)
gelelim kralların kralı preply'e.
aykut elmasın videosundaki gibi ''banağğğ para verrğ , banaaa para veğğğr'' diye başlamıyor platform. en azından 1800 tl leri bir seferde vermiyoruz.
şuan 8000 öğretmen mevcut ve en iyi yanıda öğretmenler kendilerini tanıttıkları videoları youtube gibi platformlara yüklemişler ve sayfalarında gözüküyor.
fiyatlandırmaya gelirrsekkkk. kanka sana altta %70 indirim kodunuda salıyorum bak 50 liralık bir ders aldın diyelim sana 15-18 tl ye gelicek hadi iyisin. :)
saatlik 27 tl'den öğretmenler başlıyor. 27 tl ye ders veren öğretmenler güney afrikalı. evet yanlış duymadınız (tv dandik ürün satış kanalı repliğini çakmadan olmazz) güney afrika sömürge ülkesi olduğu için gerçekten çok iyi konuşup öğretebiliyorlar. az biraz aksan giriyor işin içine ama native speakere 1827tl birden baymaktansa aksanlı olsun boşver. :)
elemanların bir çoğunun arkasında abcd'den başlayan alfabeler bulunuyor yani abcd'den başlatabiliyorlar. o yüzden korkma dene!!
bunun yanı sıra filipinli ,hintli , ingiliz dünyanın her yerinden öğretmenler var.
hadi son olarak ufak bir hesap yapalım cambly vs prepely diyelim amaç öğrenmek ve telafuzu geliştirmek değil mi? bırak nijeryalı abilerde ekmek yesin. :)
-cambly haftada 2 gün 15er dakika da var ''güncel 627 tl!''( benim gözümde bi halta yaramaz selam diyene kadar 15 dakika bitiyor zaten)
-haftada 5 gün günde 30 dakikada var ''güncel 3094tl'' (ooooohaaa)
burda başlıyacaksanız tavsiyem günde 30 dakika haftada 3 gün ''1827tl'' (hala kazık)
-preply'e gelirsek 30tl'ye de var öğretmen saatliği 500tl ye de var.
ekonomi n1 olduğu için ucuz iyidir diyoruz ve saatlik 30 tl den başlıyoruz. (zengünsen get cambly kullan :d )
gir aşşada verdiğim linkle %70 indirimide kap dene denemeye korkma bilmiyorsan eğğğ eğğ dersin en fazla bir daha nerde görceksin ( cemyılmaz turist mevzusu gibi)
yoraldım yazmaktan varsa sorun her türlü bende yaz alta cevabı gelir.
preply ilk derse özel %70 indirim kodu tıkla
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.273 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Yabancı Diller ve Dil Eğitimi