Bir Tuhaf Yağ Problemi..
Arkadaşlar herkese merhaba,
2011 Model Chery Tiggo Aracım var, 2.0 motor ve otomatik vites bir araç...
Bu aracı aldığımdan beri kafamda aşamadığım ustaların da beni öncelikli amaçları dürtmek olduğu için güvenip "hadi yapın" diyemediğim bir sorunum var,
aracım 4.5 litre motor yağı alıyor, yağ kaçakları vs vardı, yaptırmıştım.
Şu an aracın kesinlikle yağ kaçağı sorunu yok.
Araca motor yağı koyduğumda/değiştirdiğimde (liqui moly katkları vs de denesem de )
araçta sadece işe gidipgelmeme rağmen 1 hafta 10 gün içinde yağ kalmıyor.
Yağ çubuğunu çekiyorum kimse yok...
Ancak araçta kesinlikle bir yağ uyarısı, yağ lambası ötme vs kesinlikle olmuyor.
Madem yağ yoksa bir öter bir uyarır insan değil mi...
Çubukta kimse olmamasına rağmen inat ettim kullanmaya devam ettim sararsa yatak sarsın madem dedim yok.... ölümüne çalışıyor makine en ufak ses bile yok. bir değişiklik dahi yok.
Araç yağ yakıyor diyeceksiniz. bu kadar yağ yakan arabanın buram buram mavi veya beyaz veya herhangi bir renkte duman atması lazım olur, sabah ilk çalıştırmada ufacık bir kaç saniye hariç bir duman yok.
Tekraren söylüyorum bir yağ kaçağım yok.
buharlaşıyor desem, pcv valfini vs değiştirdim, arabada yağ yanığı kokusu vs. kabin içinde bir problem de yok... zira 1 litre kadar yağ ekleyincede çubuk yarısına kadar bir yağ görebiliyorum.
Araçta 10w40 yağ kullanıyorum, liqui molynin mos2 katkılı yağlarını cerateclerini engine fluıslarını herşeyi dce kullandım... artık rislone falan mı kullansam diye düşünüp araştırıyorum
Ancak ustalara kalsa sökelim kapağı subap lastiklerini değişelim, bu kadar çok yakıyorsa sadece üst motor yetmez motor altına da girelim, abi sandık motor al diyeni bile var.
Ama bu araçta yağ yakma olsa belirtileri de olur diyip yaptırmyoruım yağ bidonu ile geziyorum...
Yağ çubuğunda sıkıntı vardır dedim aldım, yok... aynı.
bu yağ ya uçuyor ya kaçıyor ama çözüm önerilerinize ihtiyascım var... eni sonu 1060 yağ mı koysam diyorum e yakıyorsa onuda er geç yakacakdiyorum...
neticeden yağ kaçırmayan ama uçuran bu aracın yağı nereye gidiyor?
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 58 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası