herkese iyi forumlar öncelikle
vmg3625-t50b modemim mevcut. son gelen v5.50 ABPM.6 versiyonuna güncelledim. C0 sürümü. Wireless ayarlarına Mesh (sadece Mpro mesh aç kapa özelliği var) ve Operation mode geldi ve 3 seçenek var.
- seçenek router (normal modem)
- seçenek access point (kablolu köprüleme)
- seçenek Repeater ( kablosuz köprüleme veya sinyal çekme alanını arttırma da diyebiliriz.)
ben 3. seçenek olan repeater özelliği ile mevcutta olan hattımın wifi sinyalini uzakta bulunan ve sinyalin az çektiği odaların olduğu yere kablosuz olarak repeater özelliği ile götürmek istiyorum.
zyxel ile iletişime geçtiğimde vmg3625 t50b modemlerin kablosuz köprüleme özelliğinin olmadığını söylediler. pek inanmadım açıkcası çünkü global yazılımda repeater özelliği mevcutsa boşuna o seçeneği oraya koymuş değillerdir diye düşünüyorum.
benim denediğim adımları şöyle sıralayayım
önce modemi sıfırladım. sonra direkt operation moddan repeater özelliğini aktif ettim ve modem repeater ayarlarını aldı. sonrasında "onboard" a tıkladığımda çevrenizdeki client cihazların wps tuşuna basın diye bir ibare çıkıyor. halihazırda dsl bağlantısı ve wifisi aktif olan modemimin wps tuşuna basıyorum fakat bulmuyor cihazımı.
daha sonra mesh özelliğini kapatınca onboard tuşu scan tuşuna dönüşüyor ve çevredeki wifileri taraması gerekiyor. fakat scan dediğimde hiçbir ağ bulmuyor.
aynı sorunla karşılaşan ya da deneyen varmı acaba çözüm sağlayabilecek deneyimli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.049 (Bu ay: 245)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Modem, Router, Wi-Fi Adaptör, Menzil Arttırıcı ve Diğer Network Ürünleri