Eski Sisteme 8gb ram'dan 16gb ram'a çıkarmak mantıklı mı?
Merhabalar ben sistemim'de RAM yükseltmesi düşünüyorum, performans artışı olur mu sizce? Sistemin anakart'nda 4 adet ram slotu var ve sadece bir tanesi DDR3 8gb 1600 MHz ram ile dolu.
Planım: Bir tane daha 8gb ddr3 ram alıp performans artışını sağlamak. Ama ne gibi etkisi olur bilmiyorum sizce ne yapayım?
Anakart: MSI 970A-G46
Ekran Kartı: Asus R7 265
İşlemci: fx6300
Disk: 500GB Samsung 870 Evo SSD
Ram: DDR3 8gb 1600 MHz ram
Lütfen sistemi değiştir gibi önerilerde bulunmayın, kendi sistemime uygun şeyler söyleyin çünkü herkesin güzel sistem toplayacak parası yok :).
Daha güçlü ekran kartı takmama rağmen fps ler düştü?
Merhabalar ben bir arkadaşımdan Asus Rog Strix RX570 OC Edition ekran kartı aldım. Önceki ekran kartım Asus R7 265 idi, yeni ekran kartımı güzelce taktım bilgisayar çalışıyor fakat oyunlar da herhangi bir performans artışı olmadı hatta daha da düştü diyebilirim.
Örneğin: minecraft ın sunucuların da eski ekran kartım da bile gayet güzel fps alabilirken şimdi oyuna girdiğimde sunucu lobisinde 20 fpsler de oluyor ve ani hareket de oyun çöküp kapanıyor.
Ekran kartına Driverın'dan kendi OC'ğunu de yaptım videolar da izledim ama gene pek bi ilerleme kaydedemedim.
Sistemim
Anakart: MSI 970A-G46
Ekran Kartı: Asus Rox Strix RX570 OC Edition
İşlemci: AMD fx6300
Ram: Tek slot, 8gb DDR3 Ram
Depolama: 500gb Harddisk
Sıvı Soğutma: Rampage in bir sıvı soğutması + Rampage extra fan
Selamlar ben 2. el bir biglisayar aldım gayet iyi valorant csgo gibi oyunları vermesi gerektiği fps de oynatıyor fakat yıllardır sevdiğim cs1.6 oyununda aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Oyunda menüde fps 999 olurken oyuncuları görünce ve ekrandaki yazılar olunca 30 a kadar düşüyor ayriyeten hud_draw kapalı oluncada fps 200 300 lere yükseliyor oyuncuları görünce ise hud draw açık olsa dahi fps 40 lara gene düşüyor bu neden olabilir gerçekten saçma ve sinir bozucu bir durum çoğu forumu araştırdım fakat hepsi karmakarışık işe yaramaz.
Sistemim:
Asus r7 265 2gb ekran kartı
8gb dd3 ram
fx6400 işlemci
rampage chill moon sıvı soğutma
MSI nin bir ana kartı
laptop harddiski var 500gb
Bu sorun neden olur lütfen biri yardımcı olsun çok sinir bozucu bir olay
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 22
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 933 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware