Clio 2 basık araç
Merhabalar ustalar, arabadan fazla anlamasamda daha bilinçli hareket etmem gerekirdi, 2002 model Clio 2 16v. denk geldi 156 bin km de aldım.
Bilinçli olmadigim konu aracın basıklıgıydı, bu araçlar.yukseliyor dediler almış oldum. Alışamadım arabaya, bakım için ustaya.gotürdugumde sana gitmez.bu araba dedi. Önlerde coil var, arkalarda yaylar kesik bide jantlar 16 Audi çelik jant, 195*40*16 ayrıca flanş var dedi. İşte bana malzeme listesi çıkardı, sağ taraf rulmanları değişecek, 4 tane helezon yay alınacak, ön amortisör ve parçaları vs alıp bana getir dedi ama öncesinde yeni lastik ve jant al bunları değiştir dedi. Gerçi değiştirmede yuva bozukluğu yada uyumsuzluk olur mu geriye dönüşte bilmiyorum. Açıkçası ne yapacağımı da bilmiyorum, derken sol arka jantdaki kaynak sorunundan dolayı lastik indiğini farkettim, artık sanırım.komple aracı orjinaline çevirme vakti geldi dedim ama nasıl.
Aklımda çok soru var, bu araç kaynağı düzeltsek bu şekilde kullanılabilir mı, arada köye kente pikniğe gidiyoruz, basıklik sorun olmaz mı..ikinci sorum muayeneden geçer mıydı.
Yada yaptırmaya kalksak illaki komple mi orjinale çevirmek lazım a dan Z ye. Yada atıyorum sadece jant ve lastikle bu durum ayarlanamaz mı. Adamın dediklerini yapsak önlerde Coil kalsa mı. Gerçi onlarda da bir ayarsizlik var. Coillerden biri 8 birisinde 6,5 seviyesinde yazıyor, onu da anlamadım. Yoksa hepsini değiştirmek mi lazım. Bu arada araba giderken tekerlerden yada jantlarda yada bağlantı kısımlarından sesler geliyor belli ki, teker.dondukce oluyor bu.
Olayın maliyet kısmı apayrı, borca girip araba almışken bide bunlar çıktı karşımıza, alışamadım arabaya, acaba araçtan çıkan jant, coil, flanş vs.. parçaları satarak bir kısmı karşılanabilir mi takasla vs..
Ustalarima danışmak istiyorum.
Saygı ve selamlarımla.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 459 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası