![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Elektro gitarım ve amfimin tonları hakkında
Bölüm 1
Merhabalar efendim iyi akşamlar. 3 ay önce, dalgın bi anımda elektro gitarı (Ibanez GRX-20) amfinin (Park Model G10) ses çıkışına bağladım, herhangi bir tele de basmadım. 4-5 saniye sonra durumu fark ettim ve hemen jak kablosunu çıkardım. Zaten yarım yamalak iki üç şey çalabiliyodum, o yüzden tonlarla alakalı pek bir bilgim de yoktu. O zamandan beri tonları falan baya kavradım.
Bölüm 2
YouTube'da kullandığım amfi ile alakalı bi videoya denk geldim. Videoyu kullanan adam Gibson SG Standart kullanıyor, yani ikimizin de manyetikleri pasif Humbucker. Onun yaptığı ayarların aynısını yaptığım halde videoda çıkan ses ile amfiden çıkan sesin alakası yok.
Asıl mevzu
Amfiden çıkan sesin tonunun olması gerektiği gibi olmadığını düşünüyorum. Ve beni buna iten şeyler
-Bölüm 1 ve 2'de anlattığım olaylar
-Amfiyi aldığımzda bazı parçaları bozuk olduğu için babamla beraber değiştirmiştik.
-Kullandığım kabloyu babam kendisi yaptı. Elektrikçiden ses kablosu diye aldığı kablonun ucuna da iki tane jak ucu lehimledi.
Özet
Amfiden çıkan ton olması gerektiği gibi değil ve bunun sebebi amfi mi, kablo mu, gitarın kendisi mi yoksa bunların hepsi mi karar veremiyorum.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 97 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)