İnşaat Mühendisliği Okumak ve Kafamdaki Sorular
Merhabalar bu sene YKS'ye girdim. Sonuçlar geldi ve araştırmaya koyuldum. Tanidığımız bir inşaat mühendisiyle görüştüm başka bu işlerle uğraşan bir akrabam ile görüştük ve sonuçta inşaat mühendisliği okumaya karar verdim. Duyumlarıma göre imza atma olayı varmış ve maaşta varmış zaten asıl parayı imzadan kazanıyorumuşsun (lütfen yanlışım varsa düzeltin). Ancak şantiye şefliğinde birine bişey olursa sıkıntıya giriliyormuş dava falan varmış sanırsam. Bunu bana açıklayabilir misiniz? Yani maaşlı çalışınca max 60 bin bişey veriyorlarmış. Nasıl oluyor bu imza işi çok dikkatli olursam iş güvenliğini alma konusunda falan işi layığıyla yapsam sorun çıkabilir mi yinede?
Merhabalar, YKS'ye girdim ve sayısalda 130bin sıralama yaptım. Normalde yazılım veya uçak mühendisliği istiyordum ama puanlara bakınca yazılım bölümünün çok şişirilmiş olduğunu gördüm baya kötü üniler bile aşırı yüksek. Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümüne baktım ve beğendim ama iş bulamazsın gibi yorumlar gördüm. Bu bölümde uçaklarla alakalı şeyler görülüyor ve bir uçak firmasına girebilirim sanırım değil mi? Türkiyede uzay çok iş alanı olan bir bölüm değil ne yazık ki. Bir de benim puanım Adana Alparslan Türkeş Üniversitesine tutuyor sizce nasıldır okunur mu? Yoksa bir sene daha çalışıp daha iyi üniye mi gitmeli aşırı düşünceli bir haldeyim.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 601 (Bu ay: 23)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Erkek Kişisel Bakım