Linuxda Cs2 oynamak
Merhaba,
Linux'a yeni geçmedim ama driver konusuna neredeyse hiç bakmadım. Şu an da ekran kartı sürücüsü yüklü xorg olarak. CS 2 oynamak istiyorum fakat oyun açılmıyor daha son sistem gereksinimlerine baktığım zaman Vulkan tarzı şeyler gördüm. Ve sanırım ondan bende yok olup olmadığını nasıl bulabilirim?
Ve en önemlisi işlemci driver da yok normalde kullanılıyor mu nasıl yüklenir bilgisi olan var mıdır?
Acer aspire 7 51G
Ubuntu
Ayrıca vulkantools u vulkaninfo için yükledim. libvulkanı da şimdi yüklemiştim
Kampüs Wi-Fi'yi KYK yurduna getirme şansı
Merhaba,
KYK Wi-Fi'leri bildiğimiz gibi çok yavaş ama bizim KYK Wi-Fi merkezden uzak olması nedeniyle apayrı bir yavaş yani yavaş dediğim yok günün 24 saati yok Wi-Fi 1 siteye bile girmiyor. Kampüs ise 5 dk mesafede ve büyük bir kampüs. VAL'i olsun il başkanı olsun ziyarete geldiler hep Wi-Fi konusuna değinildi baz istasyonu gelecek dendi ama şöyle bir sorun var 3 hafta oldu halen gelmedi kampüs wifisinin hızı 400'lere ulaşıyor KYK Wi-Fi yok yani bu kadar kısa mesafeye sizce getirmeyi anlaşıp kabul ederler mi? Yani vizeler yaklaşıyor ve biz tek siteye dahil giremiyoruz. Fikrinizi almak istedim teşekkürler.
yani 5 dk uzaklıkta 400 mb/s bir altyapı var ben 1 siteye bile giremiyorum üzücü bir olau
Swift| YP olarak göndermek nedir
Merhaba, ben yurt dışı merkezli bir market platformundan ziraat kartıma para çekimi yapmak istiyorum. Fakat şöyle bir durum var 15 dolar kesinti oluyor ama dolar olarak gönderilen paraya sanırım bu. Şimdi benim bildiğim dolar olarak çekiyoruz bu platformdan ama TL bazında bize geliyor bu para bu durumda kesinti 0 TL olarak gözüküyor. Tam anlayamadım kesinti olacak mı? Ekran görüntüsünü alta koyuyorum.
Ayrıca ziraat kart SWİFT mi yoksa LOCAL mi ?
KYK yurt wifi driver ?
Merhaba, bu yıl üniversite için yurtta kalıyorum ve yurdun interneti telefonda normal bir hızda sitelere vs giriyor fakat iş bilgasayara gelince çok çok aşırı yavaş oluyor ve işimi görmüyor. Ubuntu'yu kurali 1 ay olmadı acaba bir driver vs mi yüklemem gerek yardımcı olursanız çok sevinirim. Assagiya laptopumun Wi-Fi adaptörunu koyuyorum.
Ayrıca şunu düşündüm şimdi bu KYK Wi-Fi'lerinde sertifika yüklemek lazım benim telefonda var laptopa da mi yüklemem gerek diğer sitelere erişim sağlamak için.
Screenshot content:
0000:3d:00.0 Network Controller: MediaTek Corp. MT7921 802.11AX PCI Express Wireless Network Adapter
2. El kitap satmak
Elimde 9-10 adet soru bankası ve deneme setleri var dolap uygulamasına koymuştum haftalar önce fakat sadece 3 adet satıldı. Haftaya pazartesi yani 3 gün sonra üniversitesiye şehir dışına cikicam maddi olarak çok güzel olurdu. 2. El dükkanlara kaç tl verjr yarisi cozulmus gibi yok yani ya çok az çözülmüş ya da 0 var sizce kaç TL ye alırlar mecbur satayım dükkana diyorum. Ayrıca almak isteyen olur ise linkimi atabilirim ; )
Linux Şarj Problemi
Laptopu ilk aldığım zman Linux Mint yüklemiştim ve 1 saat de şarjı bitiyordu sonra geçici olarak windows geçtim 3-4 saat dayanıyor normalde de linux işletim sistemleri böyle mi yani ben yeni bilgisayar mühendisliği kazandım ve siber güvenlik konusunda ilerlemek istiyorum VirtualBox ile biraz kasma oluyor ve Linux performans açısından daha iyi diye biliyorum. Acaba yükledikten sonra daha başka paketler mi yüklemek gerek pil için ve windows gibi 3-4 saat dayanır mı ? Laptop: Acer Aspire 51G
Benim tek derdim şarj konusu ya o çözülse hemen linux geçerim yani
Linux ve Pil sorunu
Öncelikle bir Windows 11 kullanıcısıyım laptopu alalı 7 ay oldu ilk önce Linux Mint denedim Pil konusunda çok sorunlar yaşadım Yani yaklaşık 1 saate bitiyordu sonra Win geçtim geçiçi olarak ( 3-4 saat dayanıyor ) fakat siber güvenlik alanında gelişmek istiyorum 0 değilim bu konuda fakat tam olarak sistemleri bilmiyorum pil konusunu veya herhangi performans konusunu vs. Kısacası sizce VirtualBox ile mi kurayım yoksa eksiği çok olmayan bir Linux versiyonu mu? Eğer tümden Linux ise hangisi daha iyi
Linux Mint'e Nvidia driver yüklemek
Merhabalar, Geçen seferlerde sürücü yönetiminden nvidia sürücüsünün önerilen olan nvidia-driver-525 olan sürücüyü indiriyorum fakat her seferinde Kernel Panic hatası alıyordum. Secure boot açık olduğunu keşfettim onu kapattım ama şimdi biraz araştırınca hep nvidia-driver-470 olanı indirmişler acaba hangisini indirmeliyim şimdi tekrar Kernel almak istemiyorum da
Kısaca bir fark var mı 525 ile 470 arasında hani destekleme konusunda
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Laptop: Acer aspire 7 51G
Kernel panic Hatası
Sistem: Linux Mint
Laptop: Acer aspire 7 51G
Merhabalar, Bilgisayarı yeni aldım linuxu kurdum driver güncellemesi yaparken ekran kartı sürücüsünü her indirdiğim de bu hatayı alıyorum driver da kurmak istiyorum seçenek olarak açık kodlu bir sürücü var fakat tiklaiyor sadece nvidianin sürücüleri var. Hatadan sonra da tekrar sistemi kurmak zorunda kalıyorum.
Acaba Secure Boot açık oldugu için olabilir mi boot yapar iken açmıştım. Bu Secureyi kapatsam tekrar o hatayı verir mi
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.738 (Bu ay: 91)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: GNU/Linux