Üniversiteye gitmekten korkmak
İlk defa evden, aileden, bildiğin her şeyden ayrılmak, bilmediğin bir şehirde tek başına kalmak bana çok zor ve korkunç geliyor. İki buçuk yıldır covid/mezuna kalma derken okula veya dershaneye gitmedim ve istediğim bölüme girmesi kolay olduğu için pek ders de çalışmadım, ünide tekrar sınavların stresi, ödevler vs nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Seçtiğim bölüme ilgiliyim ama okumaya ve 4-5 yıl yapılacak masrafa değer mi bilmiyorum, şu an beni üniye gitme konusunda motive edecek pek bir şeyim yok. Okulu dondurmayı düşünüyorum ama seneye de gitmek benim için maddi manevi kolaylaşmayacak gibi görünüyor. Çok kolay pes eden, zorluklara göğüs geremeyen pısırık biriyim, üniversite bu açıdan belki bunları aşmama kendime güvenimi kazanmama yardımcı olur diye düşünüyorum ama o sürece dayanamazsam onca masraftan sonra aile evine nasıl dönerim onu bilmiyorum. Bir de gidersem yurtta kalacağım, sessiz, saygılı ve karşıdan da onu bekleyen biri olarak yurt ortamında nasıl yaşarım kara kara düşünüyorum. Böyle olanlarınız var mıydı, aştıysanız nasıl aştınız ve süreç genel olarak nasıl geçti?
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 280 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı Özel