Bazı bilgisayar power supplilerinde -5 volt - 3.3, - -12 volt gibi çıkışlarda vardır bunları da diğer artı voltajlı pinleri ekleyerek kullanabilirsiniz mesela -3.3 voltun kablosunu artı 3.3 volta eklerseniz 6.6 volt elde edersiniz,
-3.3 voltun 5 volta eklerseniz 8.3 volt elde edersiniz 3.3 voltu 12 volta eklerseniz 15.3 volt elde edersiniz -5 pinini artı 3.3 voltajı eklerseniz yine 8.3 volt elde edersiniz -5 pinini artı 5 pinini eklerseniz 10 volt elde edersiniz -5 pinini artı 12 volt pinine eklerseniz 17 volt elde edersiniz hakeza eksi kutuplu voltajları artı kutuplu voltajlara ekleyerek toplam voltajı elde edebilirsiniz,
Yalnız burada belirtmekte fayda var eksi voltajların düşük akımları gerçek kabul edilir ancak onları geçerli kabul edebilirsiniz eksi voltajın maksimum akımından daha yüksek akım elde etmeye çalışırsınız power supply'niz yanar
Bu power supplilerde eksi voltajlarında bulunuyor olması çok büyük bir nimettir kullanmayı bilen için çok güzel cihazlar size tavsiyem bu power splileri alıp güç adaptörü olarak kullanmak isterseniz en yüksek akım değerine sahip cihazları almanızı tavsiye ederim ama piyasa malı dandik ürünler almayın bence yüksek markaların en kaliteli ürünlerine tercih edin uzun ömürlü kullanım sağlarlar ben bir tane power spree'nin kartını benim sıcak hava istasyonuna monte ettim şimdi sıcak hava istasyonunun içinde bir power suppli var çıkışları power splinin dışına doğru verdim istediğim zaman istediğim voltajı elde edebiliyorum çok düşük akım sigortaları kullanarak
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware