Gömülü Sistem Mühendisliğine Yönelmek
Merhaba,
bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Piyasada herkes web uygulamaları geliştiriyor. Bilgisayar mühendisliğinde aldığımız dersleri tam manasıyla web uygulamalarında kullanamıyoruz bu da bana israf olarak hissettiriyor. Mühendisliğimi kullanabileceğim daha seçici bir alan olan gömülü sistem mühendisliğine yönelmek istiyorum lakin bu alanda elektrik-elektronik mühendisleri, elektronik ve haberleşme mühendisleri çoğunlukla etkin durumda. Sizce Bil. Müh. öğrencisi olarak kariyerimi buraya yönlendirmek faydalı olur mu?
Ayrıca "startup" kurma hayalim var. Yazılımda sermaye olarak neredeyse sadece bilgisayar ve internet erişimi gerekliyken, gömülü sistemlerde elektronik kart devreleri(üretimi) vb. kalemler olduğu için büyük sermayeler gerektirir mi? Teşekkürler.
Not: Alan/Sektör tavsiyelerine açığım. İlgimi çekecek bir alanı keşfetmeme yardımcı olabilirsiniz.
Merhabalar,
Bir modelde Intel Core i7 1165G7 işlemci diğerinde ise Ryzen 5 5500U işlemci var. Kullanıcı yorumlarını okuduğumda Ryzen'lı modelin altına 9-10 saat gittiği, Intel'li modelin altına ise maks. 6 saat kullanıldığı yazıyor. Tecrübe ve bilgisi dahilinde olan arkadaşlar cevaplarsa berhudar olurum. Mühendislik öğrencisiyim, malum bu bütçeler zorluyor. O yüzden en iyi şarj performansına ve sessiz çalışma standartlarına sahip modeli tercih etmek istiyorum. Kampüste, kütüphanede şarj aletine minimum bağımlı kalarak gündelik işlerimi - programlama, araştırma vb. - görmek istiyorum. Teşekkür ederim.
Dipnot: Sayısal değer ve tecrübe harici bilgi kirliliği oluşturacak yorumlardan kaçınalım lütfen.
Mühendis öğrencisi, matematik sever. |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 686 (Bu ay: 13)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Yazılım Geliştirme