Bu Kadar Pahalı Tatil Olur mu ? Yine de Teşekkürler Come to Villa
Come to Villa, Türkiye'nin En Güvenilir Villa Kiralama Sitesi! Hayalinizdeki Tatil Villası için geniş seçenekler ve özel fırsatlar burada. Hemen tıkla !
Herkese merhaba. Bizler ailece her sene tatile giden insanlardık. Ama bu sene ki fiyatları görünce adeta şok olduk. Ve bunu konuyu sizinle paylaşmak, alternatif olarak ne yapılabilir konusunda tartışmak için açtım.
Malum sıcaklar başladı. Her sene ki gibi bu senede tatil planımızı yapmak için araştırmaya koyulduk. Kaş Kalkan bölgesinde villa kiralamak için onlarca web sitesini süzgecimizden geçirdik. Şimdi sıkı durun, çünkü çok şaşıracaksınız !
Arkadaşlar geçtiğimiz temmuz ayında 4 kişi 20,000 ₺ karşılığında konakladığımız villa, bu sene tamı tamına 54,000 ₺ olmuş. Resmen şok oldum. Hayır yani tatil ile alakalı neye bu kadar zam geldi de fiyatlar birden bire %100 den fazla artış gösterdi. Bizler geçim derdi ile uğraşırken, her ay köşeye atıp biriktirdiğimiz paralarla tatil hayali kurarken şu an tatil yapmak tam anlamıyla hayal oldu. Acaba sadece bu villamı bu kadar zamlanan diye düşündüm ancak bir baktım ki fiyatlar felaket. Haftalığı 600,000 ₺ olan villalar var arkadaşlar !!! 600,000 ₺ !!!
Kısaca bir hesap yapalım. Daha önce Kalkan'a gitmiş olanlar bilir, gitmemiş olanlar ise öğrenmiş olur.
54,000 ₺ bir villanın haftalık fiyatı.
E eşimizi tatile götürüyorsak evde yemek yaptıracak halimiz yok. Çocuklarla beraber köşe başı bir köftecide veya kebapçıda yemek yesek 4 kişi 1200 ₺, eğer restorana gitmek istersek 4 kişi 2000 ₺. bunu 6 gün yaptığımızı düşünelim (çünkü ilk gün giriş 16:00 da yapılıyor) 7200 ₺ ile 12000 ₺ arası bir rakam yapıyor. Hadi buna da 9000 ₺ diyelim, oldu mu 63,000 ₺.
Kalkan'a gidiyorsanız eğlenmek için gezmeniz gerekiyor. Patara Plajı'na, Saklıkent Kanyonu'na, Patara Antik Kenti'ne, hadi bir de Ölüdeniz Plajı'na gittiğimiz varsayalım. Giriş ücretleri minimum 5000 ₺. oldu mu 68,000 ₺.
Kalkan'da denize girmek için 1 tane halk plajı var ancak pek sevmiyoruz. tatilimizin yarısını halk plajında yarısını özel plajda geçirdiğimizi var sayalım. 2 şezlong kiralasak 400 ₺. 4 günden 1600 ₺. E özel plajda çocuklar illa ki bir şeyler yiyip içiyorlar. ortalama 3000 ₺ de özel plaja gitse, oldu size 71,000 ₺. Gidiş-dönüş yolculuk 1600 km. En iyi ihtimalle 5000 ₺ yakıt ücreti. oldu size 76,000 ₺. Hesaplayamadığımız masraflar ile 54,000 ₺ lik villada tatil yapmanın maliyeti bize minimum 80000 ₺ ye mal oluyor. Biz bu 80000 ₺ yi kazanmak için 2 ay çalışıyoruz ama 80000 ₺ yi biriktirebilmek için 8-9 ay çalışıyoruz. 8-9 aylık emeğin 1 haftada gitmesi ne kadar mantıklı bilmiyorum.
En nihayetinde yukarıdaki belirtmiş olduğum web sitesine ulaştım. Sağolsunlar son derece kibar, bilgili ve açıklayıcıydılar. Bu aşırı pahalılığın sebebini dilleri döndüğünce anlatmaya çalıştılar. Evet belki haklılar ama bizde haklıyız. Müşteri olmadıktan sonra fiyatı 100000 ₺ yapsanız ne olur, 20000 ₺ yapsanız ne olur ? Yine de sıkılmadan, sinirlenmeden (çünkü biz biraz sinirliydik :) ) detaylı bir şekilde doğru bilgi verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Yaz sezonu için tatil planımızı şimdilik erteledik ancak Ekim ayı gibi fiyatların yarı yarıya, hatta daha fazla düştüğü bir dönemde tatil yapacak olursak kesinlikle bu firma ile çalışacağım.
1 sene çalışıyoruz 1 haftada stres atmak için tatil hakkımız diye düşünüyorum. Ancak bu maliyetlerle pek imkanı var gibi gözükmüyor. Peki siz nereyi önerirsiniz ? Bu sene tatil yaptığınız yerler, şehirler, ülkeler varsa fiyat/performans açısından nereleri tavsiye edersiniz. Bayram gelmeden tatil planımızı yapmak istiyoruz. O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacımız var.
Tatil Dolandırıcılığı
Herkese Merhaba, sizlere sizin de dikkat etmeniz için başımdan geçen bir olayı anlatıp tavsiyede bulunacağım. Bundan 2 hafta önce 22 Ağustos tarihinde bir villa kiralama amacı ile internet üzerinden araştırmaya koyuldum. Hepinizin malumu bu sektörde dolandırıcılık hat safhada ve sürekli dolandırılan birileri ile karşılaşıyoruz. Olmaz olmaz dedim sonunda benimde başıma geldi. web sitelerini o kadar profesyonel yapmışlardı ki gerçekten ayırt etmek imkansızdı. Gerek web sayfalarının yapısı gerek telefona cevap veren kişinin ses tonu ve en önemlisi ise TÜRSAB BELGESİ. Buraya dikkat çekmek istiyorum, TÜRSAB belgesi öyle herkesin alabileceği kolay bir belge değildir. Bu belgeyi alabilmek için 100-200 bin ₺ arasında bir rakam yatırmak gerekiyor devlete ve şirket olduğunu kanıtlaman gerekiyor. O yüzden TÜRSAB belgesi var ise bir acentanın orası güvenilirdir, diye düşünüyordum ta ki dolandırılana kadar. Adamlar o kadar profesyonel çalışmışlar ki web sayfalarında yer alan TÜRSAB DİJİTAL BELGE DOĞRULAMA ya tıkladığımda aynen TÜRSAB'a kayıtlı olduğunu görüntüledim. Yani birebir web sayfasını kopyalamışlar. Bizlerin göremeyeceği şekilde küçük harfleri aralara gizleyip gerçekten TÜRSAB'tan sorgulama yapıyorsunuz hissi verdiler. İşin garibi TÜRSAB'a gerçekten kayıtlı öyle bir firma var. Ancak firma başkasının web sayfası başka bir firma. Ben o firmayı buldum ve sahibi ile görüştüm ve kendisi bana telefonlarının susmadığını söyleyip savcılığa başvurmak için rezervasyon belgesi gibi belgeler istedi nitekim sonuç verdi ve web sayfası kapandı. Ama o kadar insanın canı yandıktan sonra pekte bir anlamı kalmadı benim için. Bu olaydan sonra hiç bir acentaya güvenmedim, e tatile de çıktık yüzlerce kilometrelik yoldan geldik. Kaş / Kalkan bölgesine ulaştığımda Tatil Villası adı altında bir firma ile karşılaştım. Açıkçası mağdur durumda olduğum ve ortada kaldığım için biraz kazıklanacağımı düşündüm. Ancak beni o kadar çok şaşırttılar ki, hem ilgileri hem güler yüzleri hem de güler yüzleri ile sırf mağdur olduğum için fiyatta gerçekten çok yardımcı oldular. Gerçi birazda bizim şansımıza boş villa bulabildik. Sonradan öğrendim ki 1 sene öncesinden dolmaya başlıyormuş Temmuz ve Ağustos ayları.. İşin özü dolandırıldıktan sonra böyle bir firma ile karşılaşınca kendilerine de bir söz verdim. Bütün forum sitelerinde sosyal medyada yaşadığım bu olaya ve bana nasıl yardımcı olduklarını anlatacağıma dair. Merak edenler veya tatil yapmak isteyenler için aşağıya bu firmanın web sayfasını bırakacağım. Ama nereden kiralama yaparsanız yapın gerçekten çok dikkat edin. Bizler bu paraları kolay kazanmıyoruz. Aylarca tatil için birikim yaptığımız paramız maalesef bir anda bitti. Şunu da anlamış olduk ki, bir şeyin fiyatı 20,000 ₺den 15,000 ₺ ye düşüyorsa orada bir sıkıntı var. Çünkü gerçek acentaların bu indirimi sağlayamadıklarını 300-500 ₺ harici pek oynama yapamadıklarını öğrenmiş oldum.
Ben aşağıya web sayfasının linkini bırakıyorum, tatil yapmayı düşünenler rahatlıkla inceleme yapabilir.
Ben yandım başkası yanmasın.
VT |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 331 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic