GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi
Klima kartı yandı, kart bulamıyorum
|
Anakart'ta dikkat edilecek hususlar neler?
|
BIOS'ta Birden Fazla Boot Seçeneği
Geçtiğimiz hafta ekran kartım bozulduğu için onu ilgili PCI yuvasından çıkarttım ve monitörü anakartın görüntü çıkışına bağladım. Bilgisayara güç verdiğimde bilgisayar boot ekranında kaldı. Yeniden başlatıp boot ekranına girdim ve boot önceliklerinin değiştiğini gördüm. Ana boot seçeneğim dışında 3 tane daha seçenek vardı. Ertesi gün bilgisayarı tekrar açmaya çalıştım ve aynı sorunla karşılaşınca tekrar boot ekranına girdim bu sefer ana seçenek dışında 7 farklı boot seçeneği vardı. Ve bu durum aynı şekilde her geçen gün artmaya devam etti. Çözüm olarak BIOS sıfırlamayı denedim ve ikinci resimdeki gibi iki seçeneğin değiştiğini gördüm. Bu seçenekleri ben değiştirmedim muhtemelen BIOS kendini koruma amaçlı değiştirdi diye düşünüyorum. Ayarları sıfırladıktan sonra tekrar reset atıp size bu satırları yazıyorum.
Soruma gelince, her geçen gün artan bu seçenekleri nasıl imha edebilirim? Windows içindeki msconfig'den ulaştığım yerde tek bir boot seçeneği var, benzer şekilde EasyBCD programı ile baktığımda da tek seçenek görüyorum.
Anakart ASUS Z97PRO
SSD Bir Yıllık Performans Değişimi
|
Brother 135-C Win 8.1 Sorunu
|
5500 Liraya Sistem Tavsiyesi
|
5500 Liraya Sistem Tavsiyesi
|
Bir site vardı...
|
Son sayfaya kısayol
|
Meslek: Uçak Mühendisi, Çevirmen
İlgi Alanları: Bilgisayar, Donanım, Hava Taşıtları
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 677
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 12.433 (Bu ay: 51)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 112 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar