İTÜ Hazırlık Detaylı Rehber 2024
Herkese merhaba. Geçen yıl İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği (%30 İngilizce) bölümünü kazandım ve bu sene hazırlığı sınavı da geçerek bitirdiğimden Eylül ayında birinci sınıfa başlayacağım. İTÜ’ye gelecekler ve hazırlık hakkında bilgi almak isteyenler için kapsamlı bir yazı yazmak istedim. Tam olarak 9 sayfalık bir yazı yazdım toplam 12 madde. Burada sınır olduğu için Google Docs linkiyle beraber konu başlıklarını yazacağım. Okuduğunuz kısımlarla ilgili aklınıza takılan bir yer olursa sorun lütfen. Yazıda hatalı kısımlar varsa düzeltip edit olarak güncellerim de gerekirse. Yazıyı farklı zamanlarda farklı yerlerde yazdığımdan kötü ve karışık olabilir ama yavaş yavaş düzelteceğim merak etmeyin. Yazının tam hali yani Google Docs linki:
https://docs.google.com/document/d/1LnE89r8h1aNQIgKpa13pRfSoLRfXRy6AUAB8laLYNdE//
Anlatacağım konu başlıkları:
1) %30 ve %100 ingilizce bölüm farkı
- Bölümler arası farklar, hazırlık fark ediyor mu vs
2) Kampüs, ulaşım
- Yeni gelecekler için okul ve okul etraf tanıtımı, ulaşım için kullanılabilecek uygulamalar yollar vs
3) İTÜ’yü kazandıktan sonrası
- Kayıt hakkında bilgilendirme, öğrenci numarası, mail alma vs
4) Hazırlığı geçme sınavı hakkında (Proficiency Exam) Part1
- Yerleştirmeler açıklandıktan sonraki olacak ilk sınav hakkında bilgilendirme
5) Seviye belirleme sınavı hakkında
- Seviye belirleme amaçlı yapılan sınav hakkında bilgilendirme
6) Seviyeler ve sınıflar
- Okuldaki ingilizce seviyeleri ve sınıfların hem fiziksel açıdan vs bilgilendirmesi
7) Dersler ve öğretmenler
- Hazırlıkta görülen derslerde neler yapıldığı nasıl işlendiği, öğretmenlerin nasıl olduğu vs
8) Sınavlar, ödevler ve not ortalaması
- Not ortalamasına etki eden sınavlar ve ödevler hakkında detaylı bilgilendirme kaç tane kaç puan içerikleri nasıl vs
9) Devamsızlık ve raporlar hakkında
- Devamsızlık yapma sınırları, raporlar nasıl olmalı vs
10) Hazırlığı geçme sınavı hakkında (Proficiency Exam) Part2
- Hazırlık okuyacaklar için daha çok sınav içeriği hakkında detaylı bilgilendirme
11) Şahsi yorumlar
- Hazırlık için kendimce yorumlar
12) Kapanış
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.890 (Bu ay: 40)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar