CS:GO Sunucu Kurulumu Hakkında Yardımcı Olabilecek Ortak Arıyorum
Bir Ryzen VDS satın alacağım. CS:GO sunucu kuracağım. Fakat bana bu süreçte teknik olaylarda yardımcı olabilecek arkadaş arıyorum. Örneğin surftimer ana eklentisi kuracağım ama o modun kurulabilmesi için bir sürü gereksinimler var bunların nasıl yapılacağı konusunda çok bilgim yok. Yoksa düz sunucu ben de kurabiliyorum. Uzun süre devam ettireceğim alan adı web sitesi yapmayı da planlıyorum güzel bir topluluk oluşturma düşüncem var.
Hafif, hızlı ve performanslı windows?
RAM16 GBSSD veya HDD modeli480 GBEkran kartıRTX 2060AnakartASUS PRIME ZİşlemciINTEL İ5 9400F
İnternette çok fazla yabancı kaynaklar olsun bizim bazı türk modcularımız olsun windows iso'ları düzenliyorlar. Tabii ki güvenlik açısından kimse "kendinden başkalarının" yaptıklarını windowsları önermez. Ben zaten bu önerileri dikkate almayacağım fakat başka arkadaşlar bu riski kabul edip öneri almak isteyebilirler. Bunun için siz hangi modlu sürümü kullanıyorsunuz ve hangisini öneririsiniz ne kadar süredir kullanıyorsunuz?
Benim öneri isteğim / sorum ise şu;
Kendi windows'umu en doğru şekilde nasıl modlayabilirim? W11 modlamak istiyorum. NTLite paralı olduğu için modlayamıyoruz. XML dosyaları gibi config dosyaları var, MSMG ise çok ilkel kalıyor. Hatasız sorunsuz çalışabilecek en hafif en hızlı performanslı windows modlama işlemini nasıl yapabilirim?
PC birden kilitleniyor
Dostlar merhaba öncelikle şunları belirteyim PC'yi 2020 yılında aldım, özellikleri;
CPU: Intel Core i5-9400F @2.90 GHz (6 cpus)
RAM: 16 GB.
GPU: GeForce RTX 2060.
Motherboard: ASUS Prime Z390-P
SSD 480GB DISK
Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bilmiyorum fakat kasadaki tüm fanlar (CPU fanı) hariç durdu. 6 tane kasa fanı 2 adet ekran kartı fanı 1 tane de işlemci fanım var görünürde. Termal macun ise hiç değiştirmedim yani PC'yi aldığımdan beri kasaya sadece 2-3 kere soğuk saç kurutma fanı tutmuşumdur toz atsın diye. 2 gün oldu bu olay başlayalı olay ise şu; PC birden ekranı kilitleniyor duruyor donuyor ve şu ses çıkıyor:
Computer Freeze Buzzing Sound Effect #shorts - YouTube
Hiçbir şey yapılamıyor mecburen restart atıyorum. Sorunun ne olduğunu çözemedim çünkü bazen GTA 5 oynasam bile bir şey yapmıyor. Edge'den video izlerken ya da Steam'i kapatmak istediğim de kilitleniyor. Yani spesifik sebebi yok kafasına göre oluyor. Çözümü nedir?
Aylık 5.000 TL bütçeyle iş fikri?
Aylık 5.000 TL ayırabileceğim bir bütçem var. Genç olduğum ve düzgün birikim yapamadığım ve sabit gelirim olduğu için sizlerden bu rakamla alakalı tavsiyeler beyin fırtınası iş fikirleri önerileri bekliyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız? Dijital sanal ya da fiziksel fark etmez çünkü ben girişeceğim işin en ince detayına kadar araştırıp öğrenip bilgi birikimimi yapıp hatta belli bir süre ile o iş alanında işveren bulup onun altında 1-2 hafta ücretsiz çalışıp işi öğrenip girişimde bulunabilecek derecede psikopat bir yapım var. O yüzden "bildiğin işle başla neyi iyi biliyorsan onu yap" tarzı boş öneriler vermeyin.
Zaten yarın başlayacağım demiyorum, gerekirse en az 6 ay tecrübe edinmeden girişmeyeceğim.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 757 (Bu ay: 13)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı