7950X MAVİ EKRAM RAM PROBLEMİ.
Arkadaşlar aşağıda parçaları olan sistemi topladım sürekli mavi ekran hataları geç açılma ve ramleri Expo1 Expo2 profillerinde çalıştırdığımda sistemde mavi ekran ve açılmama problemleri oluyor.
Expoyu kapatıyorum biostan ramleri 4800 mhz olarak görüyor ve mavi ekran ve sebepli sebepsiz kapanmalar internette gezinirken bile hata vermekte.
Aldığım ramleri iade edip GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO SİYAH DDR5 6000MHz CL36 ramler ile değiştirdim. Yabancı forumlarda oldukça fazlaydı aynı sistem özelliklerine sahip sistemlerdeki sorunlar bende rami değiştirerek başladım.
Anakart bios güncel en son sürüm.
Format atarken nerden başlamalıyım atladığım bir noktamı var parçaları çok dikkat ederek topladım ama donanımsal bir sorun mu yazılımsal bir sorun mu bilmiyorum. Mesela anakart driverları asusun sitesinden mi yoksa chipsetlerin üreticilerinden mi yüklemeliyim. Çok deneme yapamadım sürekli kapanma mavi ekran hataları alıyorum.
Bugün ramler geldi akşam format atıp sıfırdan kurulum yapıp deneyeceğim. 7950x işlemci kullanıp sorun yaşayan ve çözümü hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
Sistem Özellikleri
ANAKART : ASUS ROG STRIX X670E-E
İŞLEMCİ : RYZEN 7950X
RAM : KINGSTON FURY BEAST RGB KF560C36BBEAK2-32 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL36 ( DEĞİŞİM YAPILDI GSKILL ALINDI )
EKRAN KARTI : ASUS TUF 3090 OC
SSD : SAMSUN 980 PRO
PSU : MSI MPG A1000G 1000 W
İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU : NZXT Kraken X73 RGB
KASA : NZXT H7 ELİTE
RENDER VE 3D İŞLERİ İÇİN SİSTEM
Arkadaşlar merhaba aşağıdaki sistemi topladım kullandığım programlar 3dsx max , Unreal Engine 3d ağırlıklı işler yapıyorum ileriye dönük bir sistem düşünüyorum.
Desteğinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
- İşlemci : AMD Ryzen 9 7950X On Altı Çekirdek 4.5 GHz İşlemci
- Anakart : Asus ROG STRIX X670E-E GAMING WIFI AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
( Asus PRIME X670E-PRO WIFI AMD AM5 DDR5 ATX Anakart - Asus ROG STRIX X670E-E arasında 3900 TL gibi bir fiyat farkı var sizce aradaki farka değermi. )
- Ram : GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO Siyah DDR5 6000MHz CL32
( Ram için amd uyumlu olduğu için tercih ettim farlkı bir alternatif olabilir.)
SSD : Samsung 1TB 980 PRO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 7000MB / Yazma Hızı 5000MB)
- İşlemci Soğutucu : Arctic Liquid Freezer II 360mm - Lian Li GALAHAD 360 White Sıvı Soğutma
( İki soğutucuda önerilyor 7950x için farklı alternatif olabilir)
- Power : 850 W bu sistem için yeterli gelirmi ona göre belirleyeceğim.
- Kasa : Sistem için uygun bir kasa seçimi yapmak istiyorum
- Ekran kartını 3 ay önce vatandan aldım Asus Tuf 3090 19.999 TL fiyatı vardı uygun görüp almıştım.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 862 (Bu ay: 31)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware