Üniversiteyi bırakmak
Arkadaşlar merhaba hepinize. Ben iyi denebilecek bir üniversitede %50 burslu olarak mühendislik okumaktayım. Son günlerde okul dolayısıyla ağır bir depresyon geçiriyorum. Üniversite dersleri çok zorlamaya başladı ve artık dayanamayacak bir noktaya geldim o yüzden buraya yazıyorum. Üniversite dolayısıyla ailemden farklı şehirde yaşıyorum ve bu geldiğim şehirde neredeyse hiç arkadaşım yok okulda hiçbir sosyal etkinliğe katılmıyorum veya katılamıyorum. Onun haricinde kendim bir şeyler yapmak istesem yoğun ders çalışma temposundan dolayı onuda yapamıyorum yani sosyal hayatım neredeyse hiç yok denebilir. Ders çalışsam bile notlarım hiç iyi değil ve çoğu dersten kalacağım. Bu sene 4.sınıfa geçmem gerekirken çoğunlukla 2.sınıf dersleri alıyorum ve bu artık canıma tak etmeye başladı. Üniversiteyi bırakma düşüncesi kafamda dönüp durur hale geldi. Ailemin durumu makul bir düzeyde ve devam ettirebileceğim bir işimiz var ancak babam hiçbir zaman bu işi yapmamı istemedi ve beni sürekli okula yönlendirdi. Açıkçası bende o işi yapmaya pek hevesli değildim. Ancak son zamanlarda yaşadıklarım yüzünden üniversiteyi bırakıp bu işi devam ettirme düşüncesi belirmeye başladı. Sevmesem bile kendi işimiz ve kurulu bir düzenimiz var. Ancak üniversiteyi bırakırsam ailemi hayal kırıklığına uğratacağım yada devam edersem okul çok uzayacak ve bitirebileceğim bile kesin değil. Sizce ne yapmalıyım, bunu aileme nasıl söyleyebilirim?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 158 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı Özel