Yapı Kredi'nin KMH Limitlerini düşürmesi
Bugün şans eseri farkına vardığım ilginç bir durum. 20.000 TL olan ek hesap limitim hiç haber verilmeden 3.000 TL'ye düşürülmüş, şaka gibi. Önce nakit avanslar kısıtlandı şimdi limitlerimize göz dikmeye başladılar. Korkuyorum gerçekten.
İş Bankası İş'te Limit Hakkında
Merhaba. İş Bankası'nın işte limit uygulamasını iki aydır kullanıyorum, hem kredi kartı limitimi arttırmada, hem ek hesap limitim için hem de kredilerimde gerçekten işime çok yarayan hoş bir uygulama oldu ancak merak ettiğim ve cevabını bir türlü bulamadığım bir şey var.
Buradaki limit neye göre ve hangi kriterlerle belirleniyor acaba, bir bilgisi olan var mı? Geliri sorması gayet normal ama aylık ortalama harcama tutarını neden soruyor mesela başvuru yaparken? Örneğin geçen ayki başvurumda aynı gelir ve harcama bilgisi yazdığım halde 153.000 iş'te limit tanımlanırken bu ay aynı bilgilerle 353.000 tanımlandı. Findeks notumda, borç limit dengemde, gelir ve harcama bilgimde veya ödeme performansımda hiçbir değişiklik olmadığı halde nasıl 200.000 TL arttı bu tutar bir ay içerisinde?
Kredi kartı başvurularının bir mantığı var örneğin, toplam kart limiti gelirin en fazla 4 katı olabilir şeklinde bir yasal düzenleme var. İhtiyaç kredisi başvurularında da genel olarak aylık ödenen taksit tutarı gelirin en fazla %50'sine denk gelebilir diye belirtiliyor bir çok bankacı tarafından. Ama bu iş'te limit uygulamasındaki limit tahsis kriterlerinin mantığını bir türlü anlayamadım.
İşcep Anında Kredi Limiti Düşürülmüş
Arkadaşlar merhaba, işbankasından düzenli olarak ihtiyaç kredisi kullanıp kapatıyordum, en uygun faizi o verdiği için sık sık kredi geçmişim vardır iş bankası ile. Ancak bugün kontrol ettiğimde anında kredi limiti 70.000 TL'ye düşürülmüş, normalde 200.000 TL idi. Sebebini bilen var mı, bankalar kredi musluklarını kapatmaya mı başladı acaba?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 43
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 19.756 (Bu ay: 386)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Finans Forumları