Doğalgaz Fatura Hk. Yardım Lazım
Ev için oda termostatı aldım ve kurdum. Termostatı şuan için 21.4 derecede kullanıyoruz ve kombi 55 derecede çalışıyor. 12 Saatlik ölçüme göre 5.3m3 gaz yakmışız. Akşamları yatmadan önce kısıyoruz 20.2 yapıyoruz termostatı. Kışın buralar soğuk olur o yüzden biz kombiyi hiç kapatmayız yani termostatı akşam kapatmayız ve 22-23 derece arasında kullanmaya başlarız büyük ihtimalle. Sorun şu ki 12 saatte 5.3m3 gaz harcadık bunu kombi full çalışacağı zaman 24 saatte ortalama 10m3 yakarız. Bunu ayla çarptığımız zaman 300 m3 yapar. m3 şuan 4.72₺ burada o zaman ayda ortalama 1416₺ yapar kdv de ekleyince 1670₺ gibi bir fatura yapar. Sıkıntı şu ki termostattan önce biz kombiyi kışın hiç kapatmadan 37 derecede yakardık ve günde ortalama 7-8m3 yapardı. Termostat takınca 2m3 gibi bir fazlalık kullanmaya başladık ve açıkçası herkes tasarruf ettirir dediği için aldım. Sizce kullanmaya devam etmelimiyim, yoksa sökmeli miyim veyahut başka önerileriniz var mıdır ? Şu ayarı yap şunu yap gibi dediğiniz. Şimdiden teşekkürler (Evde ısı yalıtımı dış cephe yok)
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 129 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kombi vb. Isıtma sistemleri