Intel Arc A750 ekran kartı A320M-K ile uyumlu mudur?
Sistemimdeki eski toprak gt 1030 ekran kartını yükseltme zamanı geldiğini düşünüp bi ekran kartı bakındım ve şu anda fiyatına göre en iyi performansı veren intel arc ekran kartlarıyla karşılaştım. Kafamda birkaç soru var satın almadan önce danışayım çözüm bulayım dedim. İlk olarak başlıkta belirttiğm gibi Asus Prime A320M-K gibi eski bi anakart ile uyumu var mıdır ikincisi ise Ryzen 5 3600 onu beslemeye yeter mi benim elimdeki işlemci odur şuan. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Wake on Lan kullanmak istediğim pc için tüm gereksinimleri karşıladım ancak wake on lan çalışmıyor birkaç deneme sonucunda sebebinin pc kapattığım vakit gücü tamamen kesiyor klavye kulaklık anakarttaki takılı olan her şeyden. önceden böyle değildi geri nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilecek var mıdır?
Pc arada bir açılışta boot priority'i değiştiriyor kendi kendine
Pc'de arada bir açılışta boot priority ssd'den harddisk'e kendisi geçiyor. Bios üzerinden tekrardan ssd'ye aldığımda arada sırada restart atarken del or f2 yazan kısımda donuyor. sadece bir keresinde de no keyboard found diye bir hata almıştım anakart pc üzerindeki ssd harddisk ne varsa hiçbirşeyi görmemişti. Bios pilimde sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü yalnızca boot priority değişiyor ram frekanslarım veya bios üzerinden yaptığım diğer ayarlar olduğu gibi duruyor. Sebebi ne olabilir?
2 farklı hıza sahip ramlerde d.o.c.p kullanabilir miyim?
Elimde Corsair Vengeance'nin 3000 ve 3200 Mhz lik ramleri bulunuyor cl değerleri aynı işlemcim athlon x4 950 olduğu için ram hızları max 2400 oldu ben de bugün ryzen 5 3600 aldım ve kafamda bir soru işareti var. Ben bu işlemciyi taktığımda d.o.c.p açabilecek miyim hani hızları farklı ya nasıl bir durum ortaya çıkacak otomatik 3200 olanı 3000'e mi çekecek yoksa hiç mi açılmayacak?
Ryzen 5 1600x için 400W güç kaynağı yeterli olur mu
Şu anki sistemim Abdullah Abiden aldığım bir sistem power supply hariç hiçbirini değiştirmedim özellikleri şöyle:
Athlon x4 950 65 W işlemci
Asus Prime A320 M-K Anakart
Nvidia Asus Gt 1030 Ekran kartı
8 Gb 3000 mhz ram
3 adet 120 mm fan ve işlemci stok fanı var
Power supply'i 350 W idi yandıktan sonra 400W 80+ bronse sertifikalı modelini aldım. İşlemci artık yaşlandığı için yenisini almak istiyorum ama o kadar yaşlı ki öyle üst modeller almam için Bios güncellemesi yapmam lazım ki sorun da burada ben bios güncellemesini bu işlemciyle yaparsam anakart işlemci desteğini kaldırıyor. Bunun bi ihtimal sorun olacağını düşündüğümden Hem bana yeteceğini düşündüğüm hem de uygun fiyatlı olan 1600x işlemciyi alma isteğim var. Ancak o 95W TDP ye sahip bunu sistemim kaldırabilir mi onu bilemedim yardımcı olursanız sevinirim.
Bios Update Yapacağım Ancak Yardıma İhtiyacım Var
Şimdi Asus Prime A320 M-K model anakartım var işlemcimi değiştireceğim ancak şöyle bir sorun var benim işlemcim athlon x4 950 model ve 5862 numaralı bios updatesinden sonra desteği kalkıyor diye yazıyor internette. Şimdi benim alacağım işlemci de 5862 ve üzeri Biosta çalışır gözüküyor bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilemediğimden size başvurmak istedim. Önce x4 950 modeliyle Bios Update yapıp işlemciyi mi değiştirmeliyim? Şimdiden Teşekkürler yardımlarınız için.
Acer Aspire 7 A715-43G Ürününü almalı mıyım
Amazondaki bu ürün ilgimi çekti. Sizce almalı mıyım? İade konusunda sorun yaşar mıyım? Bir de bu fiyata daha iyi bir ürün önerebilir misiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 56
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.064 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware