05'ler mezun tayfa. 06 lılar döneminde girenler. Bir de bunların ilkokula gireceği sene bir yaş küçükleri de alalım muhabbeti dönmüştü. Yani seneye 12 olacak 07liler de var.
Seneye girmeyi değerlendiren bir 03lü olarak... nasıl bir ortamım olur merak ediyorum.
YKS senesi hayatınızın "geri kalanı"
Yahu bu sene içerisinde ben başka bir şeye vakit ayırdım, hobim vardı, hayatta başka hedeflerim vardı diyen var mı? Vaktin olmaması değil vakit ayırmak problem oluyor sanki. Suçluluk çöküyor. Ama insanız ve açıkcası iki farklı şeye odaklandığım zaman (dikkat dağıtıcı olarak değil de topraklama, rahatlama şeklinde) daha iyi performans gösteriyorum. Gene de dengeyi kurmak zor. Ne diyorsunuz?
nereler vardır?
2 dönem dondurulabilir genelde sağlık sorunları veya erasmus sebebiyle diyor sitede.
Dönem başı ders seçmezsek ne olur veya?
Bilgisi olan yazarsa çok makbule geçer.
O zamandan beri tek tük konulara bakıyorum. Matematik ve tyt altyapım iyi ama o zamanki netlerimde değil tyt 100 üstü yaparken 80 civarı şu an. Matematikten de tekrar + soru çözümü yaparım, 1 sb gidebilir diye düşündüm.
Konular çıkarıldı ve sınav 2-3 hafta ertelenebilir gibi duruyorken bu sene denesem mi diye düşünüyorum. Boğaziçi hibrit yapacak istersem evden takip edebilirim (derslere girmem, bu dönem de sınavlardan 2 gün önce çalışıyordum öyle yaparım) Ama ne kadar çok şeyi kısa zamanda halletmem gerektiğini düşündükçe stres seviyem çok artıyor. Ayt fende öğrenmem gereken çok konı var. Anlamakta sıkıntı yaşamıyorum ama kendimden beklentim de yüksek ister istemez. Bu beklentiyi karşılamayı geçtim yaklaşabilir miyim bile bilmiyorum bu kısa zamanda. Bu dönem boğaziçine dönüp mental açıdsn kendimi toparlayıp seneye daha rahat bi zamana yayarak hazırlanabilirim, yaşıtlarımdan 3 yaş geride olacağım ama. Aşırı rekabetçi bir lise ortamım vardı, sayısalda 5k ea da 1k yapmadıysan yüzüne bakmazdı hocalar sınavdan sonra. Mezuna kalmak dünyanın en kötü olayı gibi yansıtılırdı. Bunlardan da etkileniyorum muhtemelen, ne de olsa yetiştiğim ortam.
Tam karar verebilmiş değilim. Buraya yazmak istedim. Foruma gelip konuşmak güzel, herkesin farklı bi yolla olduğu yerlere geldiğini görüyorum. Fikir verenlere de ayrıca teşekkür ederim.
Merhabalar,
Ayt fen için 11. sınıf ve 12. sınıf 1. dönem konularını 1 dönemde bitirmek ve güzel bir net yapmak hedefim. Tyt ve Matematik'te pek sıkıntım yok, ea'dan ilk 700 de idim 1.5 sene önce. Tekrar ve deneme ile ilerleyeceğim onlarda.
Ayt fen için ise vaktim kısıtlı, efektif çalışmam gerekiyor. Bu yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum, benim için önemliler.
Yüz yüze olması daha mantıklı olduğu için her platformda buna destek çıkan, sonra da sınava hazırlanmak için üni şehrine dönmemesi gerektiğini fark eden, kararsızlıklar içinde kalan, kafası allak bullak, 4.5 ayda başarabilir miyim diyen öğrenci. Stresli biri. İçini dökmek istedi.
Selamlar, 2021'de ilk bine girerek psikoloji bölümünü kazandım. Şu an sayısalın yokluğunu çekiyorum ve konuların ilgi çekici olmasına rağmen tüm kariyerim olması beni tatmin etmeyecek gibi. Tıp ise oldukça ilgimi çekmeye başladı. Tyt ve ayt matematiğim oldukça iyiydi. Ayt fende ise temelim oldukça az. Bu sene yani kalan 4.5 ayda ayt fende nasıl bi noktaya gelebilirim? Tavsiyeleriniz nelerdir? Bu sene olmazsa ki yüksek ihtimal, seneye 21 yaşında tıp fakültesine başlamak nasıl olur? Bırakıp tekrar hazırlanan var ise motivasyonunuzu nasıl korudunuz?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 36
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.430 (Bu ay: 240)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 17 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet