Olay şu mailde temizlik yaparken spam klasöründe dh profilime giriş olduğuna dair mail gördüm ip adresi yazıyordu bende benim haricimde mi giriş olduğunu anlamak için tekrar giriş yaptım mobil verideydim farklı bir ip den tekrar giriş maili geldi sonra wifi ye bağlanıp tekrar denedim ilk maildeki ip çıktı bir kaç kez daha wifi ile denedim her seferinde aynı ip den giriş olduğuna dair mesaj geliyordu bu ip nedir ve neden mobil veriyi kullanarak girişimde her seferinde farklı bir ip wifi de sabit bir ip olduğunu öğrenmek için yazıyorum bilen biri beni aydınlatabilir mi (ayarlardan wifinin ip sine baktım oradaki ip ile gelen maildeki ip de uyuşmuyor bunuda açıklayabilir misiniz) şimdiden teşekkür ederim.
E postam çalındı
Dün babamın e posta hesabına izinsiz giriş oldu have i been pwned üzerinden arattığımda hesabın çalınmış olduğunu gördüm e posta adresi şifresi ve kullanıcı ismini almışlar yani en azından orada öyle söylüyordu hesabı hotmail.com olduğu için google hesaplarında gözükmüyordu microsoft üzerinden sildim ancak hesap gmail uygulamasında hala duruyor şimdilik sadece oturum açma izni ve kimlik doğrulama istiyor sizden tavsiye almak istedim sizce ne yapmalıyım hesabı silebilmiş miyim ve microsoftun mailinde giriş yapmaya çalışan kişinin konumu ve ip adresi yazıyor buradan bir sonuca ulaşılabilir mi şimdiden teşekkürler
Psu patladı yardım
Geçen philipsin akım korumalı 2100j'luk 5 li prizini aldım bilgisayarım ve monitörüm için normal bir şekilde 5 li prizin fişini evin prizine taktım bilgisayarın psusunu ve monitörüde prize bağladım prizi açtım ardından psunun dügmesine bastım kasayı çalıştırmadan ben psuyu açar açmaz psu pat etti böyle ufak çaplı elektirik patlaması sesi gibi kıvılcım ve duman gördüm psudan çıktı eminim sonra hemen 5 li prizi çektim ve biraz bekledim psu yu kokladım yanık kokusu var mı diye yoktu sonra eski kalitesiz bir akım korumam ve eski 3 lü uzatma kablomla tekrar bilgisayarı açmayı denedim sorunsuz bir şekilde açıldı apexe girdim 10 dk fln oynadım biraz denedim performanstara problem yoktu ardından yine philipsin tekli akım korumalı prizini aldım onu uzatma kabloma bağlayıp denedim bilgisayarı yine bir sıkıntı çıkmadı bilgisayarım sorunsuz bir biçimde çalıştı sorum sizce psu hasar almış mıdır ve bu bana ilerde sorun çıkartır mı (psu cougar stx 700)
Bilgisayarım uyarı vermeden kapanıp açılıyor
Bundan 6 ay önce önce bir kasa topladım o zamandan beridir sorun devam ediyor bir çözüm bulamadım masaüstü bilgisayarım rastgele bi anda hiçbir uyarı vermeden kapanıp açılıyor şu ana kadar bu durum sadece oyun oynarken başıma geldi ekran bi anda gidiyor kasanın fanları duruyor sonra normal bir şekilde açılıyor ısınma problemi var mı diye msi afterburnerdan kontrol ettim cpu sıcaklığı 50 gpu sıcaklığı 60 ın üstüne çıkmıyor LoL ve Apexte rastegele bir anda kapanıyor (lolde başıma sadece 1 kere geldi) Valoranta iste maç sonunda oyun ve karakterler yavaşlıyor ardından o karşılaşma bitiyor istisnasız her seferinde o yavaşlama sekansında bilgisayar kapanıp açılıyor elimdeki tek tekrar eden veri bu
Intel(R) Core(TM) i5-10400F CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
AMD Radeon RX 590
16 GB RAM
Kingston M2 SSD
600W PSU
CoolMoon Sıvı Soğutucu
GIGABYTE H510M S2H Anakart
Wındows 11 pro
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 604 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware