Kan verme konusunda yardım (Kızılay'a kan bağışı değil)
Mümkün mertebe kısa kesmeye çalışacağım.
Doktor bir süre önce hemokromatoz (vücutta aşırı demir birikmesi) teşhisi koydu. Kesin bir tedavisi yok, ama iyileşme sürecinin bir parçası olarak sık ve sürekli kan vermem gerekeceğini söyledi. Bunun en ideal periyodu da üç ayda bir kan vermek. Bu amaçla üç ay önce Kızılay'a ilk bağışımı yaptım. Ama ikinci defa gittiğimde Kızılay doktoru, saç dökülmesi için kullandığım bir ilacın etken maddesi nedeniyle kan bağışımı kabul etmedi, ve en az 6 ay daha kan bağışı yapamayacağımı not etti (normalde bu ilacı kullananlar 65 yaşına kadar kan veremiyor , diye de ekledi.) Sebebi de, ilacın etken maddesinin hamile kadınlarda sakat çocuk riskini çok arttırmasıymış. Hangi kanın kime gittiği önceden bilinemediği için böyle bir uygulama olduğunu söyledi.
Bunu anlıyorum ve kabul ediyorum, ancak bir şekilde benim kan vermem şart. Bağış amacıyla değil, kendi sağlığım için buna mecburum. Hastanenin hematoloji bölümüne gitsem, doktor talebi veya raporu olmadan kan almıyorlar. Doktordan yeniden randevu almam gerekecek, ki bu çok zor, zaten ilk randevuyu alabilmem de bir aydan fazla sürmüştü.
Bu durumda ne yapmalı, yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Gerekirse kanımı aldıktan sonra imha edecek bir yer de olabilir, yeter ki 3 ayda bir kan vereyim. Ki Kızılay'da da söyledim bunu, "kanımı alın ama bağış olmasın, imha edin" dedim, yapamayız dediler.
Nereye gitmem, durumumu ne şekilde açıklamam gerek? Üniversite hastaneleri, özel hastaneler bir çözüm olur mu, kim yardımcı olabilir? Yol gösterebilirsen olursa minnettar olurum. Teşekkürler.
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 74 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Medya Oynatıcılar