mitsubishi Electric enviro perfonmansı
Merhaba bu klmanın performansını ve sorunlarımı paylaşmak istedim aynı marka ve model kullananlar varsa belki bir karşılaştırma olur Klimanın çalışma koşulları çok uygun ben İzmir karşıyaka ' da ikamet ediyorum burası çok soğuk olan bir bölge değil klmayı hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanıyoruz dış ünite kuzey - batıya bakıyor 33 metrekare salona kurulu 10 metrekarede mutfak var mutfak ile salon arasında geniş bir pencere var ara kat yan komşu kombisini açınca duvarlar ısınıyor yazında güneş öğleden sonra geliyor klimayı almadan önce vakum konusunu konuşmuştum montaja gelen servis iç ve dış üniteye dekoratif kablo kanalı döşedi genel olarak işcilikleri iyidi ama benim için önemli olan vakum konusuydu 15 dk vakum yapabilirmiyiz diye rica ettim bir yanlışlık olmasın diyede önce manifold sonra pompa motorunun kapatılması gerektiğini söyledim ben böyle söyleyince herhalde rahatsız oldular ne iş yaptığımı sordular o sırada onlara birşeyler ikram etmiştim ellerindeki tabak ve bardakları masanın üzerine koymak için arkamı döndüğümde pompa motorunu kapattılar elamanın biri pompa motorunun sesinin değiştiğini vakumun yeterli olduğunu ima etti montaj bitiminde herhangi bir ölçüm yapmadan klimayı çalıştırıp servis fişi vermeden ayrıdılar daha sonra bayii aradığımda güncelleme olduğu söylendi klimanın performansını test etmek için prizli bir wattmetre aldım enerji kablosunun ucuna fiş takıp faz- nötr pozisyonuna göre bağladım yalnız kardeşim fişi başka bir prize takmış sigotanında kapalı olduğunu açıp çalıştırdığını söyledi hatırlamıyorum ama sigotayı bende emniyet için kapatmış olabilirim klima bu şekilde faz- nötr ters bir şekilde çalıştı klima 5505 ustam faz-nötr ters polaritede klima hata vermeden çalışabilirmi?Kart zarar görse çalışmazdı diye düşünüyorum daha sonra takip ettiğimde set edilen dereceye1-2 derece kala termostat lambası sönüyor bu arada gücünü düşürüyor ama sonra tekrar yükseltiyor bunu neden yapıyor bilmiyorum yine çalışma sürecinde odada bir ısı kaybı olmadığı ve dış hava sıcaklığında bir değişme olmadığı halde uzun süre aynı güçte mesala 500w 2 saat çalışmasına rağmen gücünü düşürmeyip 700w kadar çıkarıyor bilmiyorum yazılımsal birşeymi bunu soğutma modundada yapıyor 26 derecede çalıştırmama rağmen 300- 400w düşmesi güneş battıktan sonra oluyor set edilen dereceye çabuk gelip kompresör deviri düşmesi için set edilen derecenin 1 üstünde çalıştıyorum 700w 1000w çalışırken örneğin 25 ' den 24 aldığımda termostat yapıp duruyor bunu 300- 400w çalışırken yapmıyor aslında çok düşük güçlerde çalışabiliyor 27° soğumada 135 w kadar düşürerebiliyor buda pek normal değil gibi iç ünite fanı 30 dış ünite fanı 30w güç harcasa kompesör 70w çalışması demek diğer bir sorunda kolay defrosta girmesi hava çok soğuk olmasa bile kompresör 400w çalışırken defrost yapıyor defrosttan çabuk çıkıyor 2 kez defrosta girmiyor yada ben görmedim Geçengün yine anormal bir şekilde çalıştı denemek için oto fanda yatay flaplar uzun üfleme pozisyonunda (yakınında koltuk var bypass yapabilir diye) dikey kanatlar sağ - sol ayarında çalışturdım 900w çalışırken 500w kadar düştü sonra dikey kanatların normal pozisyona aldım 1000w kadar çıktı oda kapısı sürekli kapalı olduğu halde bu arada fan moturundanda rüzgar sesinin haricinde bir ses var bende işitme kaybı olduğu halde bunu duyuyorum bu şikayetlerimi anlatmak için satın aldığım bayiye gittim orda iç ünitenin sesini dinledim (sadece iç ünite çalışıyordu) 3 kademede çalıştığı söylendi bana çok sessiz geldi servis kaydı oluşturuldu servis geldi ses konusunda mutabık kalmadık ses normal denildi gaz basınçları klima ısıtma ve soğutmada maksimum derecelerde ölçümde yüksek basınç 28 alçak basınç 9 bar çıktı normal denildi vakumlamada sorun olsa manifold göstergesi sabit durmazdı denildi ben soğuk havalarda defrost kılay girmesin diye 23 derecede çalıştırdığımı yüksek derecelerde buzlanmanın artacağını söyledim bana 23° çalışmayacağını 27 -28 derecelerde çalıştırmam gerektiğini söyledi yanlış bilgi olduğunu söyledi o an aklıma gelmedi dışarıda 10°üstünde bir sıcaklık vardı 23° çalıştırıp çalıştığını göstermek servis bana hiç güven vermedi her söylediğime bir bahane buldu bana için rahat olsun klimada bir sorun yok dedi bana klimayı alalı 1,5yıl olmuş böyle şeyleri daha önce söyle dedi onu anlamadım yakınımızda başka bir markanın servisi vardı marka ismi vermeden defrost olayını anlattım oda aynı şeyleri söyledi 27- 28 derecelerde çalıştırılması gerektiğini söyledi şimdiye kadar bildiklerimiz hep yanlışmıydı? Klma 5505 ustam bölge müdürlüğünü arayıp daha kapsamlı bir inceleme için ayrıca iç ünite sesi içinde başka bir servis iistesem sonuç değişirmi? Garantisi devam ediyor servis ücreti talebinde bulunulur mu? Yazım çok uzun oldu farkındayım kusura bakmayın detaylı bir şekilde anlatabilmek istedim
Saygılar
me enviro 22000bth inceleme
Merhaba bu klimayı 1,5 yıldır kullanıyorum iç ve dış ünite thailand üretimi dış ünite 18' lik klimayla aynı, kalın boru çapı farklı1/2 servisin söylediğine göre kondanser ve kompresör farklı fan motorunun aerodinamik yapısı geliştirilip ağırlığı azaltılmış hava debisi yükseltilmiş bu sayede defrost süresi azaltımış fan motunun devir aralığı geniş çok düşük ve yüksek devirlerde hassas bir çalışması var kompresör yüksek devirlerde sesi duyuluyor düşük devirlerde sessiz
iç ünite uzun 1100cm geniş ve derin bu sayede hızlı ve dengeli bir ısıtma soğutma yapıyor yalnız soğumada klima yüksek olduğundan soğuk hava üstünüze geliyor bu klimanun takılacağı yerin tavanının yüksek olması gerekiyor alçak tavanda flaplar aşağıda kalıyor dikey flapları sağa sola yönlendirseniz bile yinede soğuk hava üstünüze geliyor iç ünite hava debisi düşük fanda bile yüksek ama ısıtmada yinede ilk önce 3 fan hızında kullanmak gerekiyor 300-400W çalıştığında otamatik yada düşük fana alıyorum iç ünite dikey flapları sağ - sol yönlendirmesi yapınca klima verimsiz çalışıyor çektiği güç yükseliyor iç ünite 1-2 fan hızı çok rahatsız edici bir ses yok diyebiliriz 3 fan hızı sesli 4 fan huzı kullanılamayacak kadar sesli aslında bende işitme kaybı var bu yüzden benim yorumum pek ssğlıklı olmaz ama buna rağmen rüzgar sesinin haricinde fan motorundan gelen bir ses var klimayı aldığım bayide iç ünite fanının çalışmasını çok sessiz buldum aynı marka ve modeli kullananlar varsa yorum yapabilirler İç ünite ısı eşanjörü bakır boru çapları inceltilip yatay ve dikey kanatların yapısı büyütülmüş plastik ve işcilik kalitesi krigamine zen göre düşük geldi power ve termostat ledler beyaz farklı renklerde ve daha ince olsa daha estetik olurmuş set edilen dereceye 1-2 derece kala termostat led lambası sönüyor kumanda yine keskin hatlı ergonomik olmayan yapıda neden bu şekilde yapıyorlar anlayamıyorum ele rahat oturan işlevsel bir yapıda olması gerekir kumandada ışık daha önceki eski modellerde yoktu bunda var fakat kumanda askı aparatını kaldırmışlar benim için önemli değil ihtiyaç duyanlar için ise kutudan çıkmıyor Gece modu eklemişler dış ünite kompresör gücünü düşürüp led lambaların aydınlatmalarınıda kısıyor bence çok gerekli bir şey değil onun yerine uyku modu koysalar daha iyi olurdu fazla bir konfor özelliği yok olanlarda bence kullanışsız mesala eco cool yatay kanatların aşağı yukarı hareketi ile soğutmada tasarruf edilmesi uzun ve geniş üfleme çok kullanımayan özellikler wifi opsiyonel standart olması gerekirdi bu fiyatlara 10 yıl garanti kampanyası var ama bunu fiyatlara yansıtmışlar en alt model hare fiyatıyla daıkının en üst modeli olan shiraplus alınabiliniyor bu arada daıkında 22' lik klima stoklarda yok galiba ellerinde 24' lük stok fazlalığı var zannedersem geçenlerde fiyat aldım 22' lik olmadigı söylendi herhalde 24'lük dış ünite ölçüleri çok büyük olduğundan fazla tercih edilmiyor Başka bir yazımdada environun performansını paylaşırım
to be continued
me enviro oder daıkın shıra eco
Merhaba klima 5505 ustam me enviro daıkın shira eco arasında tercihiniz ne olurdu?Nedenleriyle birlikte yazarmısınız?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 24
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.256 (Bu ay: 45)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Klimalar