Galax 4070Ti SG Edition Overclock/Undervolt
Arkadaşlar 4070Ti Galax SG model numaraları ekran kartına sahibim, bu ekran kartını kullanan kullanıcıları nereden bulabilirim Undervolt ve Overclock yapanların sonuçlarını görmek istiyorum ama pek bir bilgi edinemedim,
4070Ti kullanıp'da OC've UV yapan varmı acaba aramızda veya aynı tip ekran kartına sahip olan varmı ? veya bu kullanıcıları nasıl bulurum hangi ayarlarda ne sonuçlar alındığı vs vs gibi
Ryzen 5 7600x Kullanıcıları
Ryzen 5 7600x kullanan arkadaşlar; Overclok,Undervolt ayarlarınızla birlikte aldığınız sonuçları buraya atarmısınız
Ryzen 5 7600x Overclock
Merhaba arkadaşlar, ryzen 5 7600x işlemciyi en fazla kaç Ghz hıza çıkarabildiniz stabil bir şekilde ? 5.5Ghz nin üstünü gören varmı ?
MSI sıvı soğutucu ve MSI anakart sorunu YARDIM EDİN
Arkadaşlar MSI B650-P wifi model anakartım var yine aynı şekilde MSI mag 240r v2 model sıvı soğutucum var ikisidi 2 aylık ürünler ilk taktığımda MSI center'dan RGB ışıklarını değiştirebiliyordum fakat şu an JARGB1 girişine takılı olmasına rağmen ne hikmet ise soğutucunun RGB aydınlatmasını hiçbir türlü değiştiremiyorum JARGB1 girişinde sanki hiçbirşey yokmuş gibi görmüyor konu hakkında bilgi sahibi olan varmı acaba
MSI B650-P Wifi ile MSI MAG 240MM Sıvı soğutucu kullanan varmı ?
Arkadaşlar bu model anakart ve bu model sıvı soğutucu kullanan var ise lütfen iletişime geçebilirmi benimle birşey sormam gerekiyor teşekkürler
MSI Mag coreliquid 240m V2 Yardım
Merhabalar MSI B650-P Wifi model anakart kullanıyorum
msi mag 240mm sıvı soğutucum var RGB bağlantısı JARGB girişine bağlı anakart'da ki fakat JARGB girişini hiçbir programda görmüyor ne MSI mystic light ne de Corsair iCue sistemi ilk kurduğumda MSI mystic light ile rahatça renkleri kapayıp açıyordum fakat şu an hiçbirşey yapamıyorum çünkü sanki slot'da birşey bağlı değilmiş gibi hiç görmüyor böyle birşey yaşayan varmı veya ne yapmam gerekiyor ?
Ryzen 5 7600x kasa içi hava akışına rağmen yanıyor
Arkadaşlar görüldüğü üzere bütün fan bölmelerinden faydalanıyorum radyatör kısmında yukarıda 4 ok olmasının sebebi 4 fan olmasıdır kasanın yapısından dolayı fotoğrafta üstteki 2 fan belli olmuyor
PBO 2 ayarına rağmen [75W 75A] Curve optimizer -30 Cpu overdrive ise +200 ama boşta 55 derece yükte ise 80 85 arası daha ne yapabilirim anlamadım ki
MSI MAG CORELIQUID 240R V2 Ryzen 5 7600x Sorularım
Öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlarım...
Görseldeki Sıvı soğutucuyu aldım sistemim yeni olduğu için Dark Freezer X123 kule soğutmam malesef yetmiyordu öncelikle birkaç sorum var
1.AM5 sokete uyumlumu değil mi anlayamadım incehesabın sitesinde AM5 yazmıyor sadece AM4 yazıyor fakat MSI'ın sitesinde AM5 soketininde uyumlu olduğu yazıyor büyük ihtimal uyumludur ama eksik bilgi yazılmıştır diye düşünüyorum incehesabın sitesinde AM5 sokette bu sıvı soğutucuyu kullanan arkadaşlar varsa lütfen yazabilirlermi performans ve uyumlululuk açısında çünkü daha kargoya verilmedi ürün şimdiden teşekkürler.
2.resimde görüldüğü gibi 2 adet Fanı mevcut ben bu radyatörün arka kısmını 140mm Articx fanlarımı takabilirmiyim herhangi bir şekilde çünkü sıvı soğutma uzun bir süre alamayacağımı düşündüğümden dolayı kasanın üstüne hava akışı olsun diye 140MM 2 adet Articx fan almıştım takabilirsem nasıl takarım ve sizce gerek varmı artan Articx 140mm fanlarımı ne yapacağım
3.Sıvı soğutucuların en ucuzlarından biri idi 2200TL'lik fiyatı ile sizce ryzen 5 7600x için yeterli olurmu ? Performax gibi markaların bu fiyat bandında 360mm olan modelleri vardı ama hiç sıvı soğutma kullanmadığım için MSI olsun bizim olsun kafasında bir alışveriş yaptım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Anakartım:MSI B650-P Wifi
İşlemcim:Ryzen 5 7600x
PSU'um:High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80+ Bronze 56A@12V
Sıvı soğutucu ile ilgili forumdan konulara baktım bazı arkadaşlar çok zorlanmış kablolar nereye takılacak diye sanırım Pompayı PUMP_FAN fanıda CPU_FAN1'e takacağız ama bazı kablolarda 5V 12V gibi değişkenler varmış sanırım bu kabloları kasamdaki ARGB modulerine takacağım sanırım
AMD vs Nvidia
Uzun süre AMD tercih ettim RX580,RX5700,RX6700XT 6700xt yi alırken 3000 serisi tercih etmememin sebebi VRAM sorunuydu dalga geçer gibi VRAM koyuyordu kartlarına 3060'ı 12GB yapıp 3070Ti nasıl 8GB olabilir herneyse yeni nesilde 7900xt tercihim olacaktı ama bu sefer aklımda şöyle bir soru işareti vardı ve bunu gidermek için 4070Ti tercih edeyim dedim bu kadar insan enayi olamaz dedim kendi kendime vardır bir bildikleri dedim seçimimi Nvidia'dan yana yaptım öncelikle şu var Nvidia'yı AMD'den ayıran en önemli etken Nvidia kullanıcılarından duyduğum kadarıyla Driver optimizasyonu oldu evet Driverlar güzel herhangi bir hata ile karşılaşmadım yalan yok AMD kartlarımın hepsinde bir güncellemede hata yemişimdir ama bu AMD tercih etmemek için bir etken değil dediğim gibi tercihimi 4070Ti'dan yana kullandım ama şu an 7900xt kartım olsaydı benim için birşey fark etmezdi hatta 20GB Almanya otoban şeridi gibi VRAM'i olduğu için özgüvenle seneler boyu yeterli gelecek bir VRAM olarak bakardım 4070Ti'da malesef bu mümkün değil zaten RDR2 yiyor benim 12GB VRAM'imi Konu özeti şu; Nvida kullanıcıları bana kalırsa aldığı kart ile dalga geçilmesini istemediği için minnacık VRAM'leri ile Driver Driver Driver diyip duruyor RTX ve DLLS'de bunun tadı ve tuzu oluyor Nvidia'nın abartılacak hiçbir yanı yok kart saf güç olarak beş para etmez. Dediğim gibi şu an 7900xt gelse karşıma hiç fark etmez takaslarım en azından 20GB VRAM' ve kağıt üzerinde olmayan SAF GÜCÜ var Nvidia aldığım için pişman değilim ama abartıldığı kadar VAAAAAAAAAAAAAAAAAAV dedirtecek bir kart değil en azından 4070Ti değil.
Ayrıca ben bu iki kart arasında kaldığımda;
Nvidia 4070Ti alınabilir bir modeli 22.000TL
AMD Rx7900xt alınabilir bir modeli 20.000TL idi arada 2.000TL lik övülecek birşey yok arkadaşlar 4070Ti gibi şişirilen bir kart alıyorsunuz DLSS açmadan'da 165Hz monitöre 165FPS'i vermesi gerektiğini düşünüyorum ama saf güç olmadığı için yazılımla pohpohlanıyor
Bu iki kart arasında kalan arkadaşlar bu yorumlarımı tarafsızca yaptığımı bilsinler lütfen 7900xt'de tercih edebilirsin 4070Ti'da tercih edebilirsin ikiside kulvarlarında başarılı kartlar ama hayatı boyunca Nvidia veya hayatı boyunca sadece AMD'de takılıp kalmış insanların yorumlarıyla kesinlikle bu alınması gerek diyenleri bir kenara atın sürekli AMD'den yana tercihiniz oldu ise bu sefer Nvidia'ya şans verin veya sürekli Nvidia kullandıysanız bu sefer AMD'ye şans verin en azından kendiniz gözlemleyin ve Fan boyluk nedir daha rahat anlayacaksınız uzun bir yazı oldu ama OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM...
RTX 4070Ti Galax SG Undervolt yardım
Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum.
Bu zamana kadar sürekli AMD ekran kartı kullandım Rx580,Rx5700,Rx6700xt
İlk defa tercihimi Nvidia'dan yana kullandım ve Galax 4070Ti SG modelini aldım sorum şu AMD kullanırken AMD Radeon Software üzerinden Undervolt yapabiliyordum ekran kartıma fakat Nvidia'da Undervolt nasıl yapacağım hangi voltajdan başlamalıyım ek bir program ile mi yapacağım bunlar hakkında yardıma ihtiyacım var Undervoltu kasa işi hava sıcaklığı düşük olsun ve performans'dan ödün vermemek için yapacağım şimdiden teşekkürler tekrardan iyi geceler
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 132
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 13.072 (Bu ay: 447)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 39 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware