Furylevel Z1 kablosuz mouse incelemesi
Merhaba arkadaşlar, bugün yaklaşık iki gündür kullandığım Furylevel Z1 mouse'un belki de Furylevel'ın kendi videosu dışında yapılmış en detaylı incelemesini sizlerle paylaşacağım.
Öncelikle sipariş ve destek sürecinden bahsetmek istiyorum.
Siparişi Trendyol üzerinden 24 Haziran tarihinde saat 11:00'de verdim. Aynı gün içinde, iki saat geçmeden kargoya verildi ve 25 Haziran tarihinde Trendyol Express ile bana ulaştı. Eğer incelememi beğenirseniz, konunun en altında vereceğim N11 ve Trendyol linklerinden alışveriş yapabilirsiniz.
Ürünün kutusuna ve tasarımına gelecek olursak:
Kargoda herhangi bir problem yaşanmaması için kalın kartondan yapılmış bir kutu içinde ürünün kutusu bizleri karşıladı. Bunun yanı sıra, kutu içeriğine bir adet hediye Haribo jelibon koymuşlar. İnce düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim. Mouse kutusunu açarken bir yandan bizi karşılayan bir gülücük emojisi ile anlık bir şoka uğradım ama çok güzel düşünülmüş ve güldürmedi değil. Kutu içeriği ise:
- Furylevel Z1 Gaming Mouse
- 2.4 GHz Wireless alıcı
- 1.8 m kablolu kullanım ve şarj için USB to Type-C kablo
- 1 adet uzatma aparatı
Ürünü poşetinden çıkardıktan sonra ilk baktığım şey, ürünün elime tam oturup oturmadığı oldu. Ve tam tahmin ettiğim gibi, ürün elime tam oturdu.
Ürünün boyutları ise yükseklik sırasıyla 122*64*38 mm olarak belirtilmiş. Kendim mezura ile ölçtüğümde de aynı sonuçları sundu. Korkulan özelliklerden biri olan sol ve sağ tık üzerinde bulunan baklava desenlerinin acaba kullanıma bir engel olup olmayacağı sorusunu sipariş verirken okumuştum. Ancak korkulan olmadı ve hissiyat açısından hoş bir deneyim sundu diyebilirim.
Teknik detaylara gelecek olursak:
Z1 mouse sensör olarak Pixart PAW3395 kullanıyor ve piyasadaki en ucuz 3395 mouse olarak karşımıza çıkıyor. Yalnızca 3395 ile bu mouse'u anlatmak yeterli değil, çünkü kullandığımız sensör kadar switch de önemli. Furylevel bu mouse'unda Huano Transparent Blue Shell Pink dot switchleri kullanmış ve 80 milyon basıma kadar bir ömrü olduğunu vaat ediyor. Batarya kısmında ise 450 mAh'lık bir lityum batarya kullanılıyor. Ortalama pil ömrünü 1000 Hz üzerinde test ettiğimizde ortalama 32 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Ancak ben bu mouse'u yalnızca evde değil, ofiste de kullanacağım ve yazılım üzerinden ofis modunu seçip Hz düşüreceğim için 32 saatlik kullanımın ortalama 50 saatlere kadar çıkacağını düşünüyorum. Mouse'un içini açıp baktığımızda ise Beken BK3363 chipset karşılıyor. Bana kalırsa 1250 TL bandında bulunan bir mouse için saydığım diğer teknikler ile tam oturan bir chipset olmuş.
Yazılım kısmına gelecek olursak:
Yazılımı indirmek için Furylevel Discord'una katılabilir veya kutunun içerisinde bulunan kullanım kılavuzundaki WhatsApp destek hattı numarasına yazabilirsiniz. Oraya yazdığınızda doğrudan size yazılım linki gönderiliyor. Yazılımı bilgisayarınıza yükledikten sonra yazılım mouse'u doğrudan tanıyor ve istediğiniz ayarları yapabiliyorsunuz. Makro atamasından DPI hızına, mouse Hz ayarlamasından şarj durumuna kadar her şeyi görebiliyorsunuz. Gerçekten kullanışlı bir yazılım, ancak tek sorunu İngilizce olması. Türkçe olsaydı daha iyi olurdu diyebilirim.
SATIN ALMA LİNKLERİ:
İncelememizin sonuna geldik tamamen kendi objektif yorumumu yapacak olursam arkadaşlar WP destek konusunda gerçekten hızlı bir dönüş aldığımı söyleyebilirim orda hiç bekletmediler gerçekten 1250 TL ye alınabilecek piyasadaki en iyi ürün diyebilirim beyaz olmasından kesinlikle korkmayın 2 gün yaklaşık 26 saatlik bir kullanımım oldu ofis ve ufak bir sararma veyahut kir veyahut toz toplama gibi bir şeyi olmadı.
Yalnızca yaşadığım tek bir sorun oldu o da oyun sırasında dpi tuşuna bastığınızda eğer masaüstünüzde veyahut arkaplanda aktif olarak yazılım açık ise oyunu alt taba atarak yazılımı gösteriyordu otomatik olarak. Destek hattına yazdığımızda sorunun çözümü için çalışmalara başladıklarını ve en kısa sürede düzeteceklerini belirttiler.
Sen kimsinde mouse incelemesi yapıyorsun diyenlerde olacaktır elbet ancak arkadaşlar ben düşük segment orta segment ve üst segment tüm mouseları gaming houselarda deneyimlemiş biriyim ve bu ürünü denerken yaşadığım his gerçekten çok farklıydı denge yapısı falan elime cuk oturması benim için müthiş bir deneyim oldu. Gerçekten 1250 tl fiyat ile alınabilecek en ama en ama en iyisi diyebilirim.
Okuduğunuz için teşekkür ederim bir sonraki incelemede görüşmek dileğiyle.
İyi forumlar
Iphone 15 Serisinin Türkiye Başlangıç Fiyatı Belli Oldu
Iphone 15 Serisinin Türkiye Başlangıç Fiyatı Belli Oldu
Türkiye simülatörü bir kere şaşırtsa keşke. Fiyatları nasıl buldunuz ?
HP Victus 15'in Hoparlör testi
Dostlarım Selamlar biliyorsunuz yaklaşık 2 haftadır hp victus 15 i kullanıp inceliyorum bu hafta içerisinde bir adet hoparlör testi yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Laptopumuzda bulunan hoparlörlerimizin konumu ise 1 adet klavyenin üst kısmında geniş hoparlör bulunuyor diğer 2 hoparlörümüz ise laptopumuzun alt kısmında sağ ve solda bulunuyor arkadaşlar. Bunlar menfezleri diyebilirim lakin üretici verisinde çift hoparlör bulunduğu söylenmiş.Gerçekten güçlü hoparlöre sahip bu laptopumuzun gelin desibel değerlerine birlikte bakalım.
Kullandığım Şarkı:[MEDIA=youtube]qpjx03pS8MQ[/MEDIA]
Başlangıçta 47 dB ile başladım
Ortalama 75 dB
Maksimum ise 87 dB lik ses seviyesini gördüm arkadaşlar
Kullanıcı testim
Uygulama verileri
Maksimum Hacim
76 dB SPL
Standart Hata @ Normal Vol. ( 65 dB )
4,9 dB
Eğim @ Normal Vol. ( 65 dB )
-0.5
Bas Uzantısı ( Düşük Frekans Uzatma. )
354 Hz
Tiz Uzantısı ( Yüksek Frekans Uzatma )
9 kHz
Dinamik Aralık Sıkıştırma @ Max Vol.
1.1 dB
Bence gayet güçlü hoparlöre sahip zoom toplantısı discord görüşmesi gibi kısımlarda hoparlörden çıkan sesi mikrofon algılayıp yankı yapmıyor buda hp nin mikrofonun da bizler için gayet yeterli olduğunu söyleyebiliriz.
Sizlerin yorumları nelerdir benimle paylaşırsanız sevinirim
Dostlarım selamlar,
Bugün HP Victus 15 in klavye tuş sesini sizlere anlatacağım. Dostlarım öncelikle laptopumuzda kullanılan switchler gerçekten aşırı sessiz olmakla birlikte kütüphanede vb yerlerde kullanımda asla insanları veya beni rahatsız edicek bir ses çıkarmadı.
Klavyemizde 100 adet tuş bulunuyor numpadimiz var benim için olmazsa olmazdır numpad bu arada. Gerçekten klavyede premium bir hissiyat var tuşlara bastığınızda rahatlama hissiyatı veriyor. Klavyemizdeki tuşlar çıkartılıp takılmıyor klavye değişimi gerektiriyor. Arkadan beyaz aydınlatmalı bir ledimiz bulunuyor FN+F4 e basınca bu klavye aydınlatma ledi devreye giriyor
?Klavye tuşlarımızın ne kadar saniyerede aktif olduğunu gösteren testimiz:
Operating Force 62 gf
Actuation Force 34 gf
Pre-Travel 1.14 mm
Total Travel 1.8 mm
Klavyemizin sesini dinlemek isterseniz eğer
Dostlarım selamlar bugün HP Victus 15'in Fan hızını HP Omen Gaming Hub üzerinden fullersek kaç dB bir ses ortaya çıkar bunu inceliyoruz.
HP Victus 15'in 4 farklı kullanım modu var bunlar:
Eco
Quiet
Performance
Ben genelde performansda kullanıyorum arkadaşlar aşırı verimli çalışıyor lakin bu bilgisayarda bulunan zero fan teknolojisi için default eco veya quiet (en iyisi quiet) bu modları kullanabilirsiniz.
Fanlar AUTO dayken ses desibelimiz:
dB olarak 40 desibellik bir ses seviyemiz bulunuyor tabi ortamda benim muhabbet kuşlarım olduğu içinde böyle bir durum olabilir
Fanları Fullediğimizde ses desibelimiz:
Maksimum 77 dB ses seviyesini gördüm arkadaşlar ortalama 67 desibellik bir ses seviyesi ortaya çıktı
Detaylı İnceleme videosu:
Dostlarım selamlar bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta kullanmaya başladığım hp victus 15 in kamera ve mikrofon testini isteyen bir arkadaşımız olmuştu ona ithafen bu konuyu açıyorum.
HP Victus 15-FA1008NT'nin kamera kalitesi
Öncelikle kameramız 720P 30FPS bir kamera lakin piyasada bulunan çoğu 720p ve 1080p kameradan daha net bir görüntü verdiğini söylemem gerekebilir arkadaşlar
Kameramızda yüze odaklama ve direkt netleme özelliği veyahut otomatik olarak arka planı silme özelliğimiz bulunmuyor bunları nvidia broadcast uygulamasından rtx3050 ekran kartı sayemizde yapabiliyoruz.
Kamerasının ve mikrofonun testlerine ulaşmak isterseniz eğer kendimin çekmiş olduğu video aşağıda bulunuyor onu da izleyebilirsiniz
HP Victus 15-FA1008NT'nin mikrofon kalitesi
Mikrofon kalitesine gelicek olursakta herhangi bir gecikme bulunmuyor cızırtı vb de bulunmuyor çok net bir şekilde sesleri iletiyor videoda da görüceksinizdir sizlerin yorumları neler ?
HP Omen Gaming Hub nedir ve nasıl kullanılır?
Dostlarım Selamlar, Bildiğiniz üzere yaklaşık bir haftadır kullanmış olduğum HP VICTUS 15 laptopu sizlere çeşitli benchmark testleri ve incelemesiyle paylaşmıştım. Bugün ise sizlere bu laptopu kurduğumdan beri görev çubuğunda bulunan ve ne olduğunu daha bugün kavrayabildiğim HP Omen Gaming hub'ı tanıtacağım.
HP Omen Gaming Hub nedir?
HP Omen Gaming Hub, HP'nin başlangıçta Omen serisi oyuncu bilgisayarları için özel olarak geliştirdiği bir yazılım aracıdır. Bu yazılım, Omen serisi ve yeni çıkan Victus serisi bilgisayar kullanıcılarına oyun deneyimlerini optimize etme, performansı artırma ve oyunlarla ilgili bazı özelliklere erişim sağlama imkanı sunar. Bu yazılım kullanıcılar için en iyi performansı ayarlamamızı sağlıyor çünkü hangi oyunda hangi ayarda oynayabileceğimizi ayarlamamızı sağlıyor.
HP Omen Gaming Hub bizlere neler vaat ediyor?
HP Omen Gaming Hub'ın Performans Artışı Sağlayan Özelliği: Booster
HP Omen Gaming Hub, oyun deneyimlerimizi daha üst seviyeye taşıyan etkileyici bir özellik sunuyor: Booster. Bu özellik, oyunlarda performans artışı sağlamak için tasarlanmış bir özellik ve sizlere nasıl çalıştığını paylaşmak istiyorum.
Öncelikle, Booster kısmı bir oyuna girdiğimizde bize aktif edip etmemek istediğimizi soruyor cevapladıktan sınra, tüm oyunlarda aktif etmek isteyip istemediğimizi soruyor eğer tüm oyunlarda kabul edersek oyunlara girdiğimiz sağ altta alertbox şeklinde çıkmayı bırakıyor. Booster Etkinleştirildiğinde, oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz RAM ve işlemci tüketen uygulamaları otomatik olarak kısıtlıyor. Bu, bilgisayarımızın oyunlara daha fazla kaynak ayırmasını sağlayarak daha düzgün ve kesintisiz bir oyun deneyimi elde etmemize yardımcı oluyor. Böylece oyunlarda anlık FPS düşüşleri gibi sıkıntılarından kurtarıyor.
HP Omen Gaming Hub ile Sıcaklık ve Performans İzleme
Sıcaklık İzleme Ekranı: HP Omen Gaming Hub Yazılımı, gerçek zamanlı olarak işlemci ve Ekran Kartının sıcaklık değerlerini bizlere sunuyor. Bu özellik kullanıcıların bilgisayarlarının sıcaklık durumunu sürekli takip etmelerini sağlamakla birlikte Fan hızını otomatikten Maksimuma çekebiliyoruz.
Soğutma Ayarları: Yazılım, bazı durumlarda fan hızları ve soğutma performansı üzerinde kontrol sağlayabilir. Bu şekilde sıcaklık problemleriyle karşılaşıldığında, fanları manuel moddan Maksimum moda alarak donanımların daha iyi soğumasını sağlayabiliyoruz.
HP Omen Gaming Hub ile Kamera ve Mikrofon kalitesini artırma : NVIDIA Broadcast Desteği
HP Omen Gaming Hub, güçlü bir yazılım aracıdır ve özellikle RTX 3000 ve 4000 serisi ekran kartları ile desteklenen NVIDIA Broadcast özelliğini kullanıcılarına sunar. Bu etkileyici özellikler sayesinde, Kendinizi bazı Türk siyasetçileri gibi uzayda gösterebilirsiniz. Arka Planınızda görmek istemediğiniz şeyler var ise Clear Background özelliği ile arka planınızıda silebilirsiniz.
Akıllı Göz İzleme ile Sürekli Dikkat Etkisi:
akıllı göz izleme özelliği sayesinde, kullanıcıların gözleri sürekli kamerada gibi görünüyor. Bu, derslerde, toplantılarda veya görüşmelerde karşınızdakilere sürekli olarak odaklanıyormuş gibi gözükebilirken, aslında başka işlerle meşgul olmanıza olanak tanıyor. Örneğin, öğretmenlerin sizi izlediği izlenimi verirken, aslında YouTube videoları izlemek veya forumlarda gezinmek gibi aktivitelere odaklanabilirsiniz.
Sesimizi de aynı şekilde gürültülü bir ortamda isek gürültü engelleme özelliği ve cızırtı giderme özelliği ile mikrofon cızırtısını giderebiliyor.
HP Omen Gaming Hub'ın kendi sitesinden yazılımı indirebilir ve test edebilirsiniz okuduğunuz için teşekkür ederim
Dostlarım Selamlar,
Bugün sizlere Hp Victus 15 ile windowsumuzu nasıl 10 kata (!) kadar hızlandırabiliriz bunlardan bahsedeceğim öncelikle bu özellik tüm laptop ve bilgisayarlarda gerçekleşiyor bilmenizi isterim.
Videolu Anlatım
İlk olarak Windows + R tuşuna Basıp çalıştır kısmını açıyoruz.
Sonrasında aşağıda vermiş olduğum kodu girerek
Kod: sysdm.cpl
sistem özellikleri kısmına giriş yapıyoruz burdan yukarıda bulunan gelişmiş butonuna basıyoruz
Gelişmiş ayarlardan performans kısmının ayarlarına tıklıyoruz
sonrasında en iyi performans için ayarla diyerekten windows'un bizlere sunmuş olduğu gereksiz şeylerden kurtuluyoruz
ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyor işlem tamamdır.
windowsun bize sunduğu gereksiz şeylerden kurtulduk
Rehber Hp Victus 15 Geekbench 6 Testi Ve Sonuçları
Dostlarım Selamlar,
Biliyorum sizleri son 3 gündür HP Victus 15'in occt, furmark, cinebench r23 testleri ile boğdum lakin bu testim son benchmark testi
. Dostlarım HP Victus 15 serisinde kullandığı intel i5-13500H işlemci ve RTX3050 ekran kartı sayesinde neredeyse çoğu benchmarkta gerçekten beklediğimin üzerinde sonuçlar verdi. Bunun sebebide geekbench testlerinde hem işlemcinin hemde gpu nun sonuçları ile şuan benim elimde bulunan sonuçlar arasında kullanıcı yararına baya bir fark var hemen sizlerle paylaşayım.
İnternette bulduğum veriler ve kendi verilerim olarak 2 başlık altında HP Victus 15 in testlerini sizlere sunuyorum.
İnternetteki veriler:
Kendi Verilerim:
Şahsen çoklu çekirdek ve tekli çekirdek sonuçları benim için gayet yeterli değerlerde bu yüzden sizlere sormak istiyorum bu değerleri nasıl buluyorsunuz ?
HP Victus 15 FA-1008NT Cinebench R23 testi ve sonuçları
Dostlarım Selamlar,
Bugün sizlere HP VICTUS 15-FA1008NT Model numarasına sahip olan laptopumun Cinebench R23 testini yaptım ve sonuçları sizinle birlikte değerlendirmek için bu konuyu açmış bulunmaktayım. Bundan öncesinde detaylı incelemesini, Furmark ve OCCT stress testini yapmış olduğum bu laptop'un diğer incelemelerinede incelemek isterseniz eğer aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
HP Victus 15'in Detaylı İncelemesi
HP Victus 15'in OCCT Testi ve Sonuçları
HP Victus 15'in Furmark Testi ve Sonuçları
Öncelikle Cinebench R23 Testi nedir bundan bahsetmem gerekirse:
Cinebench R23, Maxon tarafından geliştirilen ve bilgisayarların genel olarak işlemci performansını test etmek için kullanılan popüler bir benchmark programıdır. Bu program özellikle işlemci performansını ölçmek için yoğun işlemci tabanlı render testleri yapar. Bu programda 3D nesnelerin ekranda işlenmesi baz alınarak işlemcimize tekli çekirdek ve çoklu çekirdek puanları veriyor ve bu puan ne kadar yüksek ise bilgisayarımız o kadar güçlü anlamına geliyor. Her bir çekirdek için test süresi 10 dakikadır ve 10 dakika sonunda ekranda yazan puanımızı diğer işlemciler ile karşılaştırmamız için ekranın sol altında bizlere puan tablosunu göstermektedir.
Şimdi Sıra HP Victus 15-FA1008NT Modelinin Çoklu Çekirdek ve Tekli Çekirdek performansını sizlere anlatmaya.
Çoklu Çekirdekte aldığımız puan 13956 olarak çıktı ve şahsen gayet yeterli bir sonuç olduğunu düşünüyorum çünkü çoklu çekirdekte aldığımız bu sonuç render, blender ve premiere pro gibi uygulamalarda render alırken bizlere gayet hızlı bir görüntü işleme performansı sunmaktadır.
Tekli Çekirdekte aldığımız puan ise 1524 olarak çıktı. Bu da demektir ki işlemcimiz tekil işlemci çekirdeği kullanan yani genel olarak oyunlarda bizlere yeterli performansı vermekte olduğu anlamına geliyor. Zaten oyunlarda özellikle fps oyunlarında 240dan aşağı herhangi bir fps düşüşü görmedim
Tahminimce en yakını olan Ryzen 7 7730U Modeli ile olan karşılaştırmasına da internette bulduğum sonuca bakmak isterseniz eğer görseli aşağıdadır
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.875 (Bu ay: 618)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar