Askerlik için kilo sınırının üstündeyim, alınır mıyım?
Arkadaşlar merhabalar.
23 Yaşında Bilgi İşlem Uzmanıyım
2021'de bilgisayar programcılığından mezun oldum, aynı zamanda kendi şirketim vardı bilişim sektöründe ticaret yapıyordum. Bu sebeple askerliğimi ertelemem gerekti. Şimdi tecil bitişine yakın tecili iptal ettirdim ve söz. yd. astsubaylık için yoklama başvurusu yaptım. Fakat kilom var ve askerliğimin daha da ötelenmesini istemiyorum, askerlik ayağıma bağ oldu kendi adıma/ kariyerim adına uzun vadede plan yapamıyorum.
Buna istinaden 2 konu var öğrenmek istediğim;
- Askerlik boy/kilo skalasına göre üst sınırın 10kg üstündeyim fakat fiziki yeterlilik veya sağlık anlamında bir sorunum yok çok şükür. Yarın sağlık kurulu heyetine çıkacağım, yalvar yakar etsem onay verirler mi dersiniz?
- Bilgisayar programcılığı mezunuyum, meslekçi söz. yd. astsubay olarak alınma olasılığım nedir? Bilişimciler için kontenjan oranı ne alemde?
** Buna bağlı olarak bilgisayarcı astsubay ihtiyacı olması durumunda kilo konusunu göz ardı edilebilir mi, tanıdığım bir dahiliye doktoru astsubaylarda +- 10kg göz ardı edebiliyorlar demişti.
Konuyla alakalı bilgi sahibi ve tecrübe edinmiş arkadaşlar dönüş yapabilirse çok sevinirim.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 94 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı Özel