Razer Seiren Mini almak istiyorum fakat yayıncı mikrofonu olduğu için arka plan sesini çok fazla alıyor. Arka plandaki sesi hiç almamasını sağlayıp, nasıl sadece kendi sesimi mikrofona veririm? Discord'da Krips bu sorunu hallediyor gibi fakat Teamspeak'da bir gürültü engelleme sistemi yok.
Razer Blackshark V2 X mikrofonu çalışmıyor
Sahibinden üzerinden ikinci el bir Razer Blackshark V2 X satın aldım ve mikrofonu çalışmıyor. Başta üründe sıkıntı olacağını düşündüm ve telefonda denedim fakat telefonda hiçbir sıkıntı olmadan mikrofonla kulaklığı çalıştırabiliyorum. Kasamın önünde tekli jak girişi var, kulaklıkta zaten tekli jak girişiyle ve splitter ile geliyor. Ön panele tekli jak ile taktığım zaman hem kulaklık, hem de mikrofonu çalıştırabiliyorum fakat mikrofonu görüyor ama sadece cızırtı veriyor. Arka panele splitter ile ikiye ayırdığımda jakı yine aynı problem, mikrofondan sadece cızırtı geliyor ve arka planda da benim sesim var ama böyle %3 derecede duyulmuyor neredeyse. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ses driverlarım güncel, hatta belki önceden yanlış driverları kurmuşumdur diye bilgisayara format attım ve şu anda High Definition Audio Device olarak görünüyor ses driverim ama sonuç yine aynı. Gigabyte B450M K ana kartım var, ses yongası mikrofonu tamamen cızırtılı verecek kadar da kötü değil, olmaması gerek en azından. Kulaklıkta bir sıkıntı yok, mikrofondan sadece cızırtı geliyor. Mikrofonu DVD, CD ve Stüdyo kalitelerinde de denedim ayarlardan fakat sonuç yine aynı.
Gigabyte B450MK boştaki ve yükteki soğutması iyi mi?
AIDA64'te anakart sıcaklığını sadece "anakart" adı altında gösteriyor ve boştayken 32'ydi, yükteyken 38 dereceye kadar çıktı ve sabit 36 derecelerde. HWMonitor'e baktığım zaman TMPIN2'nin 70 derecelere kadar çıktığını görüyorum. Bu TMPIN'in bu kadar dereceye çıkması normal mi yoksa bu derece fazla mı?
Sapphire Pulse Radeon RX 6700
Ryzen 5 5600 ve 16 GB RAM bulunuyor sistemde.
Şimdi boştayken TMPIN2'ye baktım 56 59 dereceler arasında HWMonitor'de Max 59 derece gösteriyor, 60'a çıkmadı hiç.
Boşta anakart sıcaklığı. (HWMonitor)
Yükte anakart sıcaklığı (HWMonitor)
Bu da yükte anakart sıcaklığı (AIDA64)
RX 6700 sistemde anlık FPS düşüşleri (shutter) oluyor
Normalde bu sorunun RDR 2'de olduğunu düşünüyordum fakat başka oyunlarda deneyince sorunun sadece RDR'de olmadığını, direkt bilgisayarda olduğunu anladım. CPB ve PBO açtım fayda etmedi. CPB'de sıcaklıktan dolayı frekans düşüyordu ben de CPB'yi kapatıp direkt kendim 1.18V verip 4450MHz yaptım CPU'nun ayarlarını, biraz daha düzelse de hala sorun devam ediyor. Oyunlarda anlık ara sahneye girerken ya da araba/at sürerken anlık FPS düşüşleri yaşıyorum. Sıcaklıklar da çok normal. GPU'nun sıcaklığı 65 70 arasında, CPU en fazla 75'i görüyor. Nasıl çözeceğim bu sorunu? fTPM kapatsam da fayda etmedi. Oyunları da genelde M2'de oynuyorum.
RAM: team t-force vulcan tuf gaming alliance 16gb cl 18
M2 SSD: Kioxia Exceria M2 SSD 500GB
Ekran kartı: Sapphire Pulse Radeon RX 6700 10GB
Anakart: Gigabyte B450M K
İşlemci: Ryzen 5 5600 stok fan
Team T-Force Vulcan 3600MHz CL18 RAM ile nasıl overclock yapılır?
Şu anda değerler 16 19 19 22 ve tRC ise 42 değerinde fakat NS değeri 72'yi geçmiyor. Voltaj olarak da 1.40 verdim, bunun üstünü vermeye korkuyorum açıkçası. Kutusunda 1.40'a kadar yazıyor. CL olarak 16'ya düşürdüm ama 72 NS değeri, normalde 77 civarındaydı ben onu 72'ye düşürdüm ama Ryzen 5 5600 için 70'in de altı lazım. Nasıl daha fazla düşüreceğim ben bunu? Şu anki frekans olarak 3600 girdim.
Gigabyte B450M K anakart.
RX 6700 & Ryzen 5 5600 sistemde ani drop sorunu
Normalde bunu sadece RDR 2'de yaşıyorum sanıyordum fakat bugün Call of Duty WWII'da da denemek isteyince aynı sonucu verdi. Sorun şu; Oyun oynarken bir anda GPU kullanımı %2 veya %3 gibi bir değer düşüyor, yani şöyle: GPU kullanımı %30 ise bir anda %27'ye düşüyor, çok ufak bir değer yani. FPS'de 1-2 düşüyor. 60 ise 58'e falan düşüyor. Drop denir mi buna bilmiyorum ama bir anlığına oluyor sadece, saliselik denebilir. Bu süre zarfında da ufak da olsa drop oluşuyor.
Sıcaklıklar normal. GPU 50 dereceyken CPU ise 57 derece falan, tabii bu değerler V-Sync açık oynadığım için böyle. Ekran kartını hem fazla yormak istemiyorum, hem de 60Hz bir monitöre sahibim. AMD Software sürümüm de 23.3.2
Son durum: WWII'da daha çok yemeye başladım. Normalde RDR'de çok ufak droplardı rahatsız etmeyecek derecede fakat WWII'da çok artmaya başladı.
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 43
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.703 (Bu ay: 109)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware