11. Sınıf Sınav Öğrencisi Ne Yapmalı?
Bu sene 11. sınıfa başladım. Haliyle YKS için süre daralıyor. Dershaneye yazıldım. 3 aydır dershaneye gidiyorum. Matematikten haftada 1 kere 1 saatlik özel ders alıyorum ama pek verim alamadım. Okulda trigo ve analitik geo bitti. 3.ünitede fonksiyon uygulamaları bitti, parabol konusundayız. 11.sınıf matematiğim orta sayılır. Trigoyu bilgi sarmal 11.sınıf kitabından bitirdim, apotemi fasikül de aldım oradan da ilerletmeye çalışıyorum. Konusal anlamda eksiğim yok lakin soru çözmem sayısal derslerde uzun sürüyor. Örneğin test kitaplarında orta-üst seviye kitaplarda 10 soruyu 45-50 dakikada ancak çözebiliyorum. Analitik geo için apotemi fasikülden 11.sınıf kısmını bitirdim. 3.ünite için soru çözmeye daha başlamadım.
TYT mat denemelerinde netlerim 10-15 arası geliyor açıkcası geometrim kötü genelde 40 soru matematiğin 10'u geometri oluyor. Ve ben geo da en fazla 1-2 soru yapabiliyorum. Bunun sebebi deprem bölgesinde olduğum için 9.sınıfta 2.dönem konularını hiç göremedik haliyle üçgenler bilgim de zayıf. Yine 10.sınıfta geometri kısmı 2. dönemin son konusu olduğu için okulda yetişmedi.
Geometriye karşı ön yargım olduğu için de çalışmayı biraz erteledim. Geometrinin ilacını aldım oradan günde 1-2 test yapmaya çalışıyorum. Bir de orijinal geometri kitabım var bir tık üst seviye ama oradan da yapmaya çalışıyorum.
Geometriyi geliştirmek için ne tavsiye edersiniz?
Temel kavramlar konusunu yapabiliyorum. Üslü köklü sorularında 8.sınıf bilgimle denemelerde yapmaya çalışıyorum. Problemlerde genelde yarısını yapıyorum. Bilgi sarmal problemler aldım oradan hız problemlerine kadar geldim. Fonksiyonları genel olarak alt-orta seviye arasında biliyorum ama bu denemelerde gelen soruları yapmam için pek yeterli olmuyor.
TYT mat için üç dört beş yayınları aldım oradan biraz biraz yapıyorum.
11.sınıf fizik konuları zor sayılır. Bilgi sarmal ve aydın var oradan ilerliyorum. TYT fiziğim pek iyi değil ama 11.sınıf fizikten zaman kalmadığı için TYT fiziğe zaman ayıramıyorum.
TYT kimyam iyidir. AYT kimyam da iyi sayılır.
Biyolojiye karşı ilgim var 11.sınıf biyolojim iyidir. TYT biyoloji ise genelde çok kavram olduğu için unutuyorum ve denemelerde düşük geliyor.
TYT türkçem iyi sayılır 30 net civarında yapıyorum zaten TYT netlerimin çoğu da türkçe netlerim : (
TYT netlerimin ortalaması;
Mat: 10-15 arası
Sosyal: 10-15 arası
Fen: 5-10 arası
Türkçe: 30 civarı
Genelde 50-55 bandında geziyor deneme netlerim.
Dönem başında 45 net civarı yapmıştım, şimdi 50-55 arası yapıyorum. Neredeyse hiç artış olmamış zaman geçiyor ve bu benim moralimi bozuyor. Okulda 75-80 net yapanlar var.
Sabahın köründe okula gidiyorum haliyle pek uyku alamıyorum saat 16:00 ya kadar okuldayım. Okuldan gelince uyku problemi yaşıyorum. Yorgun oluyorum. Okul gerçekten zaman kaybı oluyor.
Doğru düzgün ders göremiyoruz. Artı olarak ben sayısal seçtim ama okulda türkçe, tarih, felsefe , müzik, beden vesaire görmeye devam ediyoruz. Okuldaki öğretmenler yazılıları zorluyor. Bu da OBP'yi kötü etkiliyor. Özel okul masraflı o yüzden gitmedim. Açığa geçmeyi de pek düşünmüyorum. Ama okul gerçekten zaman kaybı oluyor.
Haftasonu dershane var. Oraya gidiyorum. Aslında oradan da pek verim alamadım ama yapacak birşey yok çünkü daha önce gittiğim dershaneler de pek iyi değildi. Dershaneye gitme sebebim denemeler yapmaları az da olsa bazı konuları yeniden tekrar edip pekiştirmek ve biraz da az da olsa rekabet ortamı olması.
Açıkcası bu şekilde konuları yetiştirebileceğimi ve kendimi ilerletebileceğimi pek düşünmüyorum. İçimde mezuna kalacağım hissi de var : (
Çalışıyorum ama nedense kendimi pek geliştirmiş hissi de alamıyorum.
Telefonum dokunmatik çevremde çoğu kişi artık tuşluya geçmeye başladı. Ben de geçmeyi düşünüyorum. Oyun bağımlılığım yok. İnstayı bıraktım. Telefonu genelde video çözümler için kullanıyorum ama arada dikkatimi dağıtıyor. Bu yüzden biraz kötü etkiliyor. Günde ders dışı ortalama 1.5-2 saat bakıyorum. Genellikle de yatmadan önce bakıyorum ve bu benim yatış saatimi geciktiriyor. Zaten okul da erken olduğundan günde 5-5.5 saat ancak uyuyorum.
Dershanede klasik rehberci klişesi var herkese neredeyse haftalık aynı ödevi veriyor. Eee, ben hem okula gidiyorum hem dershaneye gidiyorum, bu kadar ödevi nasıl yetiştireyim? Yapamayınca da laf ediyor.
Net bir bölüm hedefim yok. Neden yok derseniz de önceden plan yapmayı sevmiyorum çünkü önceden yapılan planlar genel de gerçekleşmiyor. Ama sıralama olarak 20.000 ve daha iyi sıralamalar gelse benim açımdan yeterli olur. Yani 25-30.000 den düşük olmasa benim için kafi.
Daha önce YKS'ye girenler ve iyi sıramalar ve dereceler yapanlar varsa aranızda neler yaptı? Neler önerirler?
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 222 (Bu ay: 219)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar