Broadway R9 tekleme sorunu
Herkese selamın aleyküm arkadaşlar hayırlı günler.
94 model orta kasa broadwayım var. Araçta yüksek devirde/hızda tekleme sorunu yaşıyorum. 2500 devirden ve 80km hızdan sonra araçta gaza bastığımda hafif teklemeler yaşatıyor fakat ayağımı gazdan çekince bu tekleme olayı iyice artıyor 2500 devirin altına indiğinde veya sabitlendiğinde tekleme sorunu kesiliyor.
Aracı ilk aldığımda bu olay düşük hızlarda oluyordu kafasına göre tekleme yapıyordu.
Ateşleme buji kabloları, distribütör, kesiciler, salıncaklar vs vs bunlar kontrol edilerek en az seviyeye indirdim ama iyice tahammülüm kalmadı.
Yüksek devirde/hızda yaptığı için aklıma artık ya elektrik yetersiz geliyor(ateşleme bobini) ya gaz yetersiz geliyor veya hava mı alıyor değişik düşünceler içine giriyorum.
Bu sorunun düzelmesi için neyi takip etmeliyim? Önerisi olan var mı?
Broadway R9 93 model aracım var. Aracım seyir halinde iken tekleme/silkeleme (ileri-geri) şeklinde bir sorun yapıyor. Sizce bunun çözümü ne olabilir?
-Ateşleme sistemi bobin hariç değişti.
Elektriksel bir sıkıntısı yok dedi ustalar.
Benzinde denemedim çünkü aracı bir şekilde benzine geçiremiyorum.
Daha önce sadece yüksek hızda 80-90km'de bu sorunu yapıyordu benzin aldım ondan sonra 2. ve 3. viteslerde tekleme yapmaya başladı. Kafayı yemek üzereyim, yardımcı olur musunuz?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.115 (Bu ay: 116)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası