Merhabalar kullanmış olduğum aynasız dijital video kamerası Panasonic Lumix DC-GH5 modelde genelde gimbal ile video çekimleri yapıyorum. fakat bugün elime aldığımda makineyi açtığımda beş saniye kadar ekran açık kalıp sonrasında makine titreyip ekranda görüntü vermiyor iki saniye bekledikten sonra görüntü tekrar geliyor, ve yine aynı şeyler tekrarlanıyor. Lensimi çıkardım da fark ettim ki makinanın sensörnde bir problem var. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
USB Hub Önerisi
Merhabalar değerli forum üyeleri,
Macbook Air M1 13 inç laptopuma haliyle yeterli port bulumadığı için bir çoklayıcı (usb hub) almak istiyorum. Ödeme konusunda taksitle ödeyeceğim için 2000 TL civarı bir bütçem var haliyle ucuz olan daha işimize gelir ancak portlara zarar vermektense paarsını verelim daha iyi fikrindeyim. Baseus ve mcdodo arasında kaldım. Kalite, aktarım hızı, kopma, ısınma, gibi konularda hangisi daha üstündür bilemedim. İki ürünün de 8in1 modelleriyle ilgileniyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Kalite bakımından apple dan sonra en sağlıklı ürünü arıyorum. Linkleri aşşağıya bırakıyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.
Herkese selamınaleyküm,
Elimde yıllardır aktif olarak kullanmış olduğum Dell markasına ait İNSİPRON 15, 4gb ram ve 500 gb HDD eski model bir bilgisayarım var. Bütçemi oluşturamadığım için almayı düşündüğüm (Apple MacBook Air M1 işlemcili 16GB ram ve 256gb ssd) laptopu alamıyorum. Oyun çok sık oynayan biri değilimdir, oynadığım zaman da sistemi zorlamayacak; Valorant, CS-GO, LOL gibi oyunları oynamaktayım. Daha çok iş ve dersler için kullanmaktayım. Halıhazırda elimde bulunan bilgisayara upgrade etme fikri geldi aklıma ve bunun için de 7000 tl (MAX) bütçem var.
1-Sizce Adobe premier pro ve photoshop, ariyetten de yazılım için kullanacğım bu laptopta yapabileceğim en doğru modifikasyonlar neler olabilir?
2-Sizce bu kadar para verip çok etki edebilecek bir performans alabilir miyim?
3-Bu paraya değer mi yoksa gelecek seneye paramı kenara koyup direkt Macbook mu almalıyım? (fakat bu yaz boş geçirmek istemiyorum.)
Kafamdakiler:
- RAM yükseltme (8gb)
- SSD satın almak ( harici mi yoksa dahili mi karar veremedim:( ) ( harici alırsam macbook aldığımda da fazla para ödemeden onda da kullanmak istiyorum depolama amaçlı)
- Temizlik yapmak ( tabikîde olmazsa olmaz)
Bu konuda bilgi sahibi olan herkesin cevaplarını merakla bekliyorum. Şimdiden bu kadar zaman ayırıp okuyan herkese çok teşekkürler.
Saygılarımla..
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.634 (Bu ay: 108)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar